USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Цьогоріч дороги Волині ремонтувати будуть менше

24 Березня 2014 15:22
«На Волині вперше цього року сприятливі сонячні дні другої половини лютого дозволили дорожникам запустити роботу асфальтобетонних заводів і використати отримані на них гарячі суміші для ліквідації понад трьох тисяч метрів квадратних ямковості на шляхах», — так звітували дорожники про свою роботу ще у лютому, інформують «Відомості».

У березні ситуація кардинально змінилась у гірший бік. І причина не лише у політичній площині (керівництво Служби автомобільних доріг у області змушене було написати заяви на звільнення), а й у суто економічній.

— За сприятливої погоди сьогодні ми не можемо проводити роботи через брак коштів, — сказав заступник начальника обласної Служби автодоріг Юрій Ришкевич. — Зараз на шляхах Волині працює чотири бригади. З їхньою допомогою латається до 60 метрів квадратних ям у день. Це дуже мало, просто мізер. Уся проблема у фінансах. Ми винні підрядним організаціям близько 100 мільйонів гривень за виконані в попередні роки роботи. Дорожні ж підприємства власних оборотних коштів для закупівлі матеріалів не мають. Узагалі нині Служба працює у режимі 2–3-денного робочого тижня.

Юрій Ришкевич зазначив, що цього року на експлуатаційне утримання автошляхів Волині виділили 74 мільйони гривень. Для порівняння: торік ця сума становила 109 мільйонів. Саме за ці кошти здійснюється поточний ремонт. Простіше — засипання вибоїн. Це важливо навіть для того, щоб уникнути аварій.

— На дорогах загальнодержавного значення цьогоріч аварійно-небезпечної ямковості наразі немає, — запевнив Ришкевич.

Журналісти видання засумнівались і проїхалися деякими трасами.

Всього на Волині три дороги державного значення: Київ — Ковель — Ягодин, Львів — Радехів — Луцьк і Устилуг — Луцьк — Рівне.

Не знаю, що значить із погляду шляховиків аварійно небезпечна ямковість, але «Відомості» на власні очі бачили, як на «володимирській» трасі від Смолигова до Манькова три автомобілісти у різних місцях «перевзували» колеса. А один чоловік у Затурцях міняв аж пару: в’їхав у таку баюру, що погнув відразу два диски. Переповідати їхні коментарі не можемо: суцільна нецензурна лексика.

Та й самі ми могли пересвідчитися, що цей відрізок дороги всіяний ямами, мов решето. Машини на деяких ділянках змушені з’їжджати на зустрічну смугу. І це не аварійно небезпечно?

Юрій Ришкевич сказав, що знає про цей відтинок. Він дійсно потребує нагального ремонту. Як, до речі, й уся траса Луцьк — Володимир-Волинський:

— В області є чотири таких ділянки, які потребують нагального ремонту. Ми готові це робити, як тільки з’являться гроші.

Говорити про точну суму, передбачену на ремонт автошляхів цього року, дорожники не можуть: чекають на секвестр бюджету.

До речі, для Волині на ремонт доріг місцевого значення було передбачено 152 мільйони гривень. Для порівняння: для Львівщини, у якої мережа шляхів на порядок більша, ця цифра становила понад 90 мільйонів. Що фактично отримає область, наразі невідомо. Дороги без грошей не ремонтуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Спасибо майдан Показати IP 24 Березня 2014 16:52
Ходить буду пешком...
Всезнайко Показати IP 24 Березня 2014 23:14
Наробить нова влада і доріг і всього... Ще згадаєте попередників...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus