USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Цумань та Камінь-Каширський отримають кошти на спецтехніку для утилізації сміття

9 Серпня 2017 08:34
Селище Цумань та місто Камінь-Каширський отримають кошти із держбюджету на придбання спецтехніки для утилізації відходів.

Про це розповіла народний депутат від УКРОПу Ірина Констанкевич під час прямого ефіру на телеканалі «Аверс», повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

За словами народного депутата, нею було подано звернення до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо включення шести громад 23-ого округу до програми фінансування природоохоронних заходів. Це заходи з придбання та освоєння спецтехніки, обладнання для Камінь-Каширської, Олицької, Маневицької, Цуманської, Ківерцівської громад та реконструкції полігону твердих побутових відходів у селищі Любешів.

«Особливістю цієї програми є те, що перед поданням запиту, громада повинна також прийняти програму природоохоронних заходів і передбачити залучення коштів на окремі проекти з місцевих бюджетів у міру своїх можливостей. Дякую органам місцевого самоврядування та людям, які працювали над документацією, що нам таки вдалось втілити задумане, – зауважує Ірина Мирославівна. – Перший транш вже прийшов – 3,1 мільйона гривень для міста Камінь-Каширського та 1 мільйон 85 тисяч гривень для селища Цумань».

Зокрема, за кошти з Мінприроди, для Каменя-Каширського придбають спецтехніку та обладнання, необхідні для екологічно безпечного, роздільного збирання, сортування, знешкодження, захоронення, зберігання твердих та рідких побутових відходів.

Для Цуманя закуплять автоцистерну вакуумної асенізаційної промислової для збирання та транспортування рідких побутових відходів.

«Ці заходи дозволять не лише забезпечити надання громадам якісних послуг збирання, транспортування, знешкодження побутових та промислових відходів, а й убезпечать від постійної загрози потрапляння їх у ґрунтові води та водойми», – додала народний депутат.

Ірина Констанкевич висловила сподівання, що інші громади також отримають фінансування для придбання спецтехніки та належного облаштування полігонів твердих побутових відходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всім Показати IP 2 Жовтня 2020 19:55
Як таке може ти - депутатка від укропу є, а самого укропу нема ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus