USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У кандидатів від Волині вимагають звітів про витрати

10 Жовтня 2014 11:47
Оприлюднити декларації про доходи та звіт про використання коштів виборчого фонду закликають кандидатів-мажоритарників представники Громадянської мережі ОПОРА.

Про це йшлося під час засідання круглого столу на тему «Доступ до публічної інформації у виборчий період», що відбулося 10 жовтня у Луцьку.

Як розповіли представники Громадянської мережі ОПОРА, захід присвячений Міжнародному дню права знати, що відзначається 28 вересня. Під час заходу йшлося про те, яким чином закон про доступ до інформації реалізується під час виборчого процесу. Так, органи влади не завжди відкриті до громадськості: Закон про вибори зобов’язує виборчі комісії інформувати про свою діяльність, а насправді такого немає.

Зокрема, інформацію про заплановані засідання виборчих комісій не оприлюднюють. Окрім цього, ОВК за законом повинна надсилати свої рішення у ЦВК, після чого їх повинні оприлюднювати. На практиці на веб-сайті ЦВК наразі можна побачити лише невелику частину рішень окружних виборчих комісій, що діють на Волині.

Інше важливе питання – виконання законів кандидатами в депутати. Кожен із них подає свою декларацію про доходи, але закон, на жаль, не зобов’язує публікувати її на сайті ЦВК. У підсумку, нині на сайті неможливо знайти декларації про доходи кандидатів. Також закон зобов’язує кандидатів не пізніше 5-го жовтня надати проміжний звіт про використання коштів, але ОВК не зобов’язані їх публікувати.

Активісти публічно звертаються до кандидатів у депутати Верховної Ради, закликаючи їх оприлюднити декларації про доходи та проміжний звіт про використання коштів виборчого фонду. Завдяки цьому, мовляв, виборці зможуть побачити, наскільки кандидати самодостатні та хто стоїть за спиною того чи іншого кандидата.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
паша Показати IP 10 Жовтня 2014 11:47
правильно !
Кандидат Показати IP 10 Жовтня 2014 12:12
ОПОРА - ідіть на х.й!
123 Показати IP 10 Жовтня 2014 12:21
Нехай Шелеп розкаже як йому окремі депутати платять за його "активність"
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2014 13:35
Чого ви паритесь,щоб туди попасти в ці кончені депутати треьа мати мільйон.Дн ви його всі взяли- вкрали.Про що ще можна говорити.Якби туди брали без грошей, то ще можна було б поврити,що туди попадуть хоч пару нормальних людей, а не людців. Страх Господній на Донбасі нас вбивають, а бандити рвуться до коритю В АТО їх всіх, а тоді в крісла,якщо остануться живі. Я б їм так зробила,думаю ніхто не захоче тоді в депутати,бо життя одне, забють не треба депутата буде амінь,
Волинянин Показати IP 10 Жовтня 2014 14:43
Терміново перевірте діяльність Гузя по 19-у округу.По суті голодранець використовує відступні кошти Івахіва,аби не путався під ногами в Ковелі.Суми значні.Почався підкуп виборців подарунками в лікарню Нововолинська.
Че Показати IP 10 Жовтня 2014 15:20
Декларації кандидатів є у вільному доступі на сайті ЦВК. "Учите матчасть!", казав колись радянський класик.
111 Показати IP 10 Жовтня 2014 18:18
ГУЗь ще й Юлькіних не відпрацював

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus