USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Проміжні вибори до Волиньради – на межі зриву

22 Квітня 2015 17:52
Під загрозою зриву проміжні вибори до Волинської облради в мажоритарному окрузі № 23.

Про це у коментарі розповів голова Волинської обласної виборчої комісії Микола Євтушин, - повідомляє IA ZIK.

З його слів, облвиборчком провів усі підготовчі роботи до виборів, які заплановані на цю неділю. Вибори – оголошені. На них зареєструвалися 4 кандидати, створені ДВК.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини на початку квітня, з фінансуванням виборів виникли проблеми.

Згідно з повідомленням, і на сьогодні фінансування виборів немає. «Відверто – вибори на грані зриву», – заявив Євтушин.

Він зазначив: «По закону проміжні вибори фінансують з місцевого бюджету. Закон чітко не передбачає, хто саме – ОДА чи облрада. Ми зверталися з листом до адміністрації з наданням розрахунків, тому що вони саме здійснюють розподіл коштів. З моменту звернення вже пройшло три пленарних засідання облради. Це питання не виносилося і на сьогодні фактично проігнороване».

На його думку, у цій ситуації напевно найпростіший варіант – звернутися до суду, щоб він зобов’язав владу хоча б розглянути звернення. «Якщо є якесь політичне бачення, що вибори не потрібні, це питання можна було винести на розгляд обласної ради. А так по суті іде якесь незрозуміле звинувачення на обласну виборчу комісію, що ми самі придумали вибори. Натомість, після того, як ОВК оголосила вибори, прямих офіційних заперечень проти їх проведення жодна інстанція не висловила», – каже Євтушин.

Голова виборчкому підкреслив: «Нас просто футболять. Рада скидає на адміністрацію, адміністрація – що це повинна була зробити рада».

Для проведення проміжних виборів до облради в одномандатному окрузі № 23 у Ратнівському районі потрібно 385 тисяч гривень. Із них 225 тисяч гривеь – зарплатня членів ДВК, 81 тисяч гривень – нарахування на їхню зарплату.

Нагадаємо, згідно з постановою Волинської обласної виборчої комісії з виборів депутатів Волинської обласної ради, вибори призначили 26 квітня у зв’язку з достроковим припиненням повноваження депутата облради Валерія Трикоша, обраного в одномандатному мажоритарному окрузі № 23 (Ратнівський район), якого засудили до 8 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 22 Квітня 2015 18:57
Все дело в бабле. Но откуда будут деньги, если, например, глава Минэнерго Украины Владимир Демчишин предлагает транспортировать газ из Норвегии в Европу через Украину. Об этом сообщает РИА Новости.
Я в шоці Показати IP 22 Квітня 2015 21:35
Ая-яй ! Економіка стане ! Не посіють і не пожнуть. Худоба буде голодна !
Лучанин Показати IP 23 Квітня 2015 01:18
Абсолютно не потрібні ці вибори до обласної ради! Адже через півроку вибори до місцевих рад по всій Україні, Тоді і буде обрано всіх депутатів обласної ради.
111 Показати IP 23 Квітня 2015 07:49
Позорисько Навіщо ті вибори, коли вже планові восени.Краще б дорогу яку на окрузі поремонтували.
Закон Показати IP 23 Квітня 2015 17:39
Поліщуки, вам пороблено? Ще кожна курка з доступом в Інтернет буде розмірковувати, треба вибори чи ні. Вибори обовязкові, бо це - вимога закону. Або міняйте закон, або виконуйте його. А те, що Гунчик просто боїться програти зі своїм ставленником Харламповичем і організовує ще один загальнообласний цирк, тільки підтверджує його скороминучість на посаді голови ОДА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus