USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку хотіли ініціювати визнання ЛПЕ банкрутом

24 Лютого 2016 12:14
Луцьке підприємство електротранспорту, не виплачуючи зарплату працівникам, першочергово гасило борги перед охоронною фірмою. Та, своєю чергою, неодноразово подавала позови до суду з проханням визнати ЛПЕ банкрутом. Сьогодні, планувався розгляд чергового такого позову.

Про це стало відомо під час 4 сесії Луцької міської ради сьогодні, 24 лютого.

Зі слів депутата міської ради, члена фракції «УКРОП» Микити Рабана, сьогодні в луцькому суді слухається справа за позовом ПП «Багіра», яке вимагає визнати Луцьке підприємство електротранспорту банкрутом за борги. ЛПЕ боргує ПП «Багіра» за охоронні послуги.

Слухання було призначене на 10.30. Цікаво, що ця ж фірма з 2008 року неодноразово зверталася до суду про порушення справи про банкрутство. Цим позовам «не давали ходу», бо ЛПЕ, незважаючи на борги по зарплаті перед працівниками, частково гасило заборгованість перед ПП «Багіра».

Депутат попросив міського голову пояснити, чому підприємство з численними боргами гасить заборгованість лише одному кредитору, натомість не виплачує заплату працівникам, що мало б робити першочергово. Також Микита Рабан просить з’ясувати, хто давав такі вказівки про погашення боргів.

На це Луцький міський голова Микола Романюк повідомив, що вже підписана мирова угода, і сьогодні в суді її затверджують. Таким чином, каже він, підприємство намагалося відсудити 41 автобус «Богдан», придбані за програмою лізингу.

Хто давав вказівки про такий порядок погашення боргів, міський голова «не готовий зараз сказати». Однак пообіцяв, що в березні закриється питання боргів перед працівниками. А з ПП «Багіра», ймовірно, доведеться таки розраховуватися кількома автобусами.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛПЕ ЙДЕ ДО БАНКРУТСТВА ШЛЯХОМ ДКП «ЛУЦЬКТЕПЛО»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Якубович Показати IP 24 Лютого 2016 12:26
На барабане сектор Б! Вы БАНКРОТ!
ДА до Якубович Показати IP 24 Лютого 2016 13:17
а чому автобусами нехай забирають борги металобрухтом..бо хзараз оцінять автобуси по 200 грн. і борги погашатимуть....окрім того чому ЛЕП користується послугами приватної охорони ..Хто надав добро!!?????Беруть в штат 4 охоронці і ЗП на них буде 1.5 тис. грн. разом 6 в місяць..Бо так орієнтовна вартість послуг 41 атобус *200 тис. грн(дешевше вже небуває) = 8,2 мільйона.Заборгованість з 2008 року ОДЖЕ ЛЕП В РІК ПЛАТИТЬ 1,2 МІЛЬЙОНА ЗА ОХОРОНІ ПОСЛУГИ!!!???ВН вперед за журналіським розслідуванням Хто собі в карман кладе такі гроші!!!??7Явно без корупції тут необходиться...І ще питають чому ЛЕП має проблеми..Бо видно там таких фірм-присосок ще багато
Тарас Чурило Показати IP 24 Лютого 2016 13:19
А воно і є банкрут, не треба замилювати людям очі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus