USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку СІЗО та профспілки звільнили від сплати земельного податку

30 Березня 2016 18:18
Депутати звільнили ще дві структури від плати за землю.

Про це стало відомо під час засідання 5 сесії міської ради сьогодні, 30 березня.

Так, депутати звільнили від сплати земельного податку управління пенітенціарної служби області та навчально-методичний центр профспілок.

Як повідомив начальник управління пенітенціарної служби Олександр Герасимчук, на 2016 рік не закладено коштів на оплату згаданого податку. На ці потреби структурі з держбюджету мали б передбачити більше 70 тисяч гривень, але цього не відбулося.

Щодо навчально-методичного центру профспілок, то цю структуру депутати звільнили від сплати податку за земельну ділянку площею 1,4 гектара, де розташована паркова зона. Проте, за землю під парковкою та будівлею профспілки платитимуть податок. Щоправда, звільнили від сплати податку навчально-методичний центр на 3 місяці, аби в подальшому цю паркову зону передали на баланс КП «Парки та сквери».

«Ми самі насадили екзотичні та декоративні дерева. В цій парковій зоні гуляють діти, пацієнти лікарні. Ми не просимо звільнити нас від податку на землю в повному обсязі. Оскільки ми потрапили під коефіцієнт 3% від оціночної вартості, як для автостоянок, ми просили, щоб нам зменшили коефіцієнт до 1%. Щоб передати на баланс міста цю землю, є ціла процедура і це може затягнутися в часі», - повідомила директор навчально-методичного центру профспілок Галина Даниленко.

У підсумку, депутати звільнили управління пенітенціарної служби від сплати земельного податку на 2016 рік у повному обсязі. Разом з тим, навчально-методичний центр профспілок обранці громади звільнили від цієї плати на 3 місяці, аби вони за цей період передали сквер місту.

Вже з 1 квітня ці структури не платитимуть податок на землю. Нагадаємо, цього року депутати Луцької міської ради звільнили від податку на землю військові частини, які розташовані в місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
freeShabalа Показати IP 2 Квітня 2016 15:02
краще б звільнили сізо від нечисті!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus