USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У місті гірників на Волині корупції немає

28 Червня 2014 11:11
На думку активістів Нововолинська, працівники міської прокуратури, з питань протидії корупції, ведуть себе не дуже активно.

За 6 місяців діяльності цього року місцевими захисниками прав і свобод винесено аж 1(!) подання, яке стосується сфери боротьби з корупцією. Минулого року таких було 6(шість) за весь період, тобто по одному на кожні 2 місяці. І навіть кількох порушників закону зуміли доправити до суду, а до відповідальності притягнуто загалом 7 службових осіб, інформує «Нововолинськ Діловий».

То чи зменшилася корупція в Нововолинську цьогоріч? Навряд, - вважають активісти.

У чому ж причина такої різниці в кількості прокурорських подань?

ЗАПИТАЙМО В ПРОКУРОРА!

Аби отримати відповіді, громадські активісти подали запит. У ньому вони просили прокурорів надати такі дані: 1. Які конкретні заходи щодо запобігання, протидії, а також виявлення, припинення та розслідування корупційних правопорушень ви здійснюєте як спеціально уповноважений на це суб’єкт? Особливо цікавлять заходи, які стосуються саме запобігання та виявлення корупційних правопорушень.

2. Скільки звернень від громадян отримали працівники прокуратури за період 2013-2014 років, у яких йшлося про корупційні правопорушення в Нововолинську? Скільки було проведено перевірок, відкрито кримінальних проваджень чи здійснено інших актів прокурорського впливу і діяльності, згідно розглянутих звернень громадян?

3. Які саме громадяни, посадові особи Нововолинська були притягнені до відповідальності за вчинення корупційних правопорушень за період 2013-2014 років? В чому полягає правопорушення кожного з них, яку міру покарання призначено?

4. Просимо надати вичерпну інформацію стосовно вжитих вами заходів у 2013 році щодо протидії корупції, яку ви, згідно Закону «Про засади запобігання і протидії корупції», щороку зобов’язані не пізніше 10 лютого оприлюднювати.

Заступник нововолинського прокурора Юрій Сєчка не залишив поза увагою звернення громадян і таки надав власні відповіді.

Що прикметно, у 2013 році до прокуратури від громадян надійшло лише 2 заяви, які містили дані про можливі корупційні правопорушення. Цьогоріч на корупціонерів нововолинці взагалі не скаржаться. Звісно, в таких умовах будь-який прокурор може розслабитися. Чи варто й дорікати йому, що з корупцією боротьба ведеться лише на папері?!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Штефан, Луцьк Показати IP 29 Червня 2014 09:18
Нинішній прокурор Нововолинська О.Шпота та його заступник Ю.Сєчка вразили нововолинян неприкритим відмазуванням корупційних злочинів міцського голови Сапожнікова. Напрацювання за 2013 рік зроблено попередником Шпоти Олексієм Решетником. Якого прибрали на пенсію, щоби не псував корупційних ігрищ нововолинському "бомонду".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus