USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У власність громад на Волині повернули землі вартістю 260 тисяч

12 Квітня 2016 12:53
У власність територіальних громад на Волині повернули земельні ділянки вартістю понад 260 тисяч гривень. Про це повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Органи прокуратури області вживають заходів задля передачі у власність громад земельних ділянок, які не мають власника.

Так, Володимир-Волинська місцева прокуратура упродовж поточного року в інтересах держави пред’явила та наразі суд уже задовольнив 4 позовні заяви про визнання спадщини – земельних часток (паїв) площею 10 умовних кадастрових гектарів вартістю 263,6 тис. грн. - безхазяйним майном.

Земельні ділянки за рішенням Володимир-Волинського міського та Горохівського районного судів передали у власність територіальних громад Квасівської, Бужанської та Галинівської сільських рад.

Керівником місцевої прокуратури ці позовні заяви подали з метою захисту інтересів держави, адже земля є основним національним багатством. Унаслідок же невжиття органами місцевого самоврядування заходів щодо визнання не витребуваних земельних часток (паїв) безхазяйним майном, останні позбавлені можливості розпоряджатися земельними ділянками, власники яких померли, у тому числі виділяти їх у встановленому порядку громадянам у власність чи користування, а також створюється загроза можливого використання цих ділянок третіми особами без сплати належних платежів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus