USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У 20 разів збільшиться штраф за незаконний вилов риби

6 Вересня 2013 13:34
Уряд посилив відповідальність суб’єктів господарювання та громадян за порушення природоохоронного законодавства, зокрема, за нанесення шкоди заповідним територіям, повідомили у прес-службі Волиньрибохорони.

Відповідну постанову «Про затвердження такс для обчислення розміру шкоди, заподіяної внаслідок порушення законодавства про природно-заповідний фонд» Кабінет Міністрів України прийняв 24 липня 2013 року.

Проект постанови розроблений на виконання вимог статті 8 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» щодо встановлення підвищеної відповідальності за порушення режиму, знищення та пошкодження заповідних природних комплексів та об’єктів як таких, що підлягають особливій охороні.

Реалізація зазначеного нормативно-правового акту дасть змогу посилити відповідальність суб’єктів господарювання та за порушення вимог природоохоронного законодавства в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду та забезпечити виконання вимог законодавства щодо впровадження підвищеної відповідальності у порівнянні з територіями, що не мають спеціального охоронного статусу.

У порівнянні з попередніми таксами, розміри відшкодування збільшено у 5-20 разів. Покарання за незаконний вилов риби незалежно від розміру складе, зокрема, за осетрових – 4513 гривень за екземпляр (раніше – 550 гривень), сома – 752 гривень (94 гривень), судака – 903 гривень (55 гривень), щуку – 602 гривень (55 гривень).

Зараз площа територій та об'єктів природно-заповідного фонду складає майже 3 мільйони 651 тисяча гектарів, що становить 6,05% усієї території України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олег Показати IP 6 Вересня 2013 15:15
А як закон охороняє незаповідні території від браконьєрів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus