USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Києві подешевшали квартири

25 Березня 2011 17:30
Ріелтори заявляють про зниження цін на столичну нерухомість з приходом весни. За даними експертів, вартість двохкімнатних квартир в "хрущовках" практично зрівнялася із повноцінними однокімнатними квартирами в новобудовах.

Про це інформує ТСН .

Тим часом, усе більше покупців ідуть на первинний ринок, що, безумовно, знижує обсяги вторинного ринку, передає ЛІГАБізнесІнформ.

За словами аналітика Союзу фахівців з нерухомості Всеволода Жоголєва, дешевшають практично всі райони й типи житла. При цьому найбільші темпи зниження спостерігаються в наближеній до центра територіальній зоні.

За даними аналітиків, середня вартість квартир з усередненими житловими умовами у березні склала:

- однокімнатна квартира в будинку готельного типу - 52 246 доларів;

- стандартна однокімнатна квартира - 71 204 доларів;

- двокімнатна квартира - 96 861 доларів;

- трикімнатна квартира - 129 179 доларів.

Середня вартість однокімнатної квартири (середнє значення цін, пропонованих власниками й ріелтерами) у березні практично не змінилася й становить 55 тис. доларів (у лютому цей показник досягав 56 тис. доларів).

Водночас, аналітик компанії SV Development Сергій Костецький заявив, що протягом цього місяця ціни на житло стояли на місці.

"Зниження цін можна бачити тільки якщо дивитися на ціну пропозиції, а от ціна реальних угод навіть трохи зросла",- відзначив він.

Тим часом аналіз цін пропозиції в базах оголошень показує яскраво виражене зниження, відзначає видання.

Так, згідно даним бази оголошень "Авізо", ціни, пропоновані продавцями за 1-кімнатні квартири знизилися в середньому на 1484 доларів, за 2-кімнатні - 3948 доларів, 3-кімнатні - 1350 доларів (за період з 8 по 23 березня).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus