USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розповіли про порушення у державних закупівлях в освіті

12 Червня 2013 14:53
Найчастіше на Волині порушується закон під час оприлюднення інформації про державні закупівлі.

Про це говорили під час представлення проміжних результатів моніторингу державних закупівель органів освіти Волинської області за 2011-2013 роки, експерти Центру Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу.

Найбільші порушники при держзакупівлях


Проведений моніторинг показав, що в 15% випадків органи освіти Волинської області порушували процедуру проведення держзакупівель в частині оприлюднення на веб-порталі всієї необхідної інформації, передбаченої Законом «Про здійснення державних закупівель».

Найчастіше порядок оприлюднення інформації порушували при проведенні процедури закупівлі в одного учасника (43%), запиту цінових пропозицій (35%) та відкритих торгах (22%).

Антирейтинг порушників очолює відділ освіти Ратнівської РДА. Порушена кожна процедура держзакупівлі, яка потрапила під моніторинг (100%). Значний відсоток порушень (61%) має відділ освіти Рожищенської РДА.

Антимонопольний комітет розповів про тендери
Начальник територіального відділення Антимонопольного комітету України у Волинській області Віктор Гупало розповів, що працівники очолюваної ним структури виявили порушення при тендерній закупівлі хлібобулочних виробів управлінням освіти Луцької РДА. На конкурсі замовники, мовляв, закрили очі на пропозицію підприємця, яка не відповідала процедурі тендеру, натомість відхилили пропозицію крупного волинського виробника. «Матеріали передали в правоохоронні органи. І зараз працівник освіти має проблеми з правоохоронцями»,- зазначив Віктор Гупало.

Керівник волинського відділення АМКУ розповів, що останнім часом такі ситуації - не рідкість: «Така негативна тенденція в нас з’явилася останнім часом».

Також він зазначив, що участь у держзакупівлях беруть і підставні учасники, які попередньо домовляються між собою на певні «відкати». За словами Віктора Гупала, такі порушення не просто довести, але на папері їх чітко видно, тож антимонопольний комітет разом з правоохоронцями спільно працює в цьому напрямку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus