USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Львові підбили підсумки співпраці України і Білорусі з ЄС. ФОТО

28 Листопада 2013 18:30
Результати Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013 презентували під час підсумкової конференції.

Підсумкова річна конференція «Транскордонна капіталізація» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007 – 2013 відбулася 28 листопада у Львові.

Як розповіла представниця Польщі Малгожата Рушковська, протягом часу дії програми відбулося три набори проектів, найбільше проектів отримали під час другого набору у 2011 році, тоді загальна сума виділених коштів перевищила 88 мільйонів євро. Загалом отримали 835 заявок, 109 з яких відібрали. Протягом семи років у рамках програми виділили з джерел Євросоюзу понад 186 мільйонів євро. На фінансування затверджених проектів спрямували понад 184 мільйони євро. В рамках затверджених проектів за станом на 22 листопада цього року підписали 105 угод. Виплачені кошти становили понад 48 мільйонів євро (26% від суми виділених коштів).










Головний спеціаліст відділу технічної допомоги країн ЄС Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Мар’ян Березюк повідомив, що Міністерство розглядає програму транскордонного співробітництва як дієвий механізм допомоги Європейського Союзу, що створює сприятливі умови для ефективної та взаємовигідної співпраці. З його слів, співпраця з Польщею та Білоруссю в рамках програми – це можливість підвищення конкурентоспроможності прикордонних регіонів шляхом розвитку місцевої транспортної, екологічної, туристичної інфраструктури, розвитку малого та середнього підприємництва, людського потенціалу та реалізації ініціатив місцевих громад. Нині в мінекономрозвитку зареєстровано понад 50 проектів в рамках програми на загальну суму приблизно 30 мільйонів євро.




Серед основних результатів імплементації проектів - у рамках програми Польща-Білорусь-Україна спільно розробили багаторічну інвестиційну програму постачання води у Володимирі-Волинському, закупили спеціалізовані автомобілі для ліквідації наслідків прикордонних технічних катастроф, забезпечили здійснення якісних обстежень для виявлення та профілактики онкозахворювань та туберкульозу, а також створили муніципальну систему поводження з відходами побутового електронного та електричного устаткування у Львові. Разом з тим, Україна покладає надію на провадження спільних масштабних проектів, які мають стати вагомим внеском у розбудову прикордонної інфраструктури, серед них – реконструкція міжнародного автомобільного пункту перетину кордону «Устилуг».


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus