USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Україна – найдешевша країна у Європі за вартістю проживання

21 Березня 2018 17:09
Україна посіла третю позицію у списку найдешевших країн світу. Такі результати дослідження на основі індексу вартості проживання Numbeo оприлюднила британська компанія MoveHub.

Як пише BBC, серед європейських країн Україна визнана найдоступнішою.

Показник ураховує майже півсотні факторів. Серед них, зокрема, вартість оренди житла, страв у недорогих ресторанах, абонементу у спортзал, проїзду на міському транспорті й комунальних послуг.

Дешевше, ніж в Україні, можна прожити в Пакистані або Єгипті.

Також серед лідерів найдешевших країн — Індія, Туніс, Косово та Грузія.

До п'ятірки найдорожчих країн потрапили Бермуди, Швейцарія, Ісландія, Норвегія та Багами.

Україна в рейтингу найдорожчих посідає 113 місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
не дратуйте Показати IP 21 Березня 2018 17:55
Для кого найдешевша????!!!! Для моїх батьків, які пропрацювали вчителями більше 40 років і отримують 1500 гривень пенсії? Для мільйонів таких, як вони, чи для купки товстосумів?
Милю лижи Показати IP 21 Березня 2018 17:55
Непорядок якийсь, не по европейськи це. Треба виправлять срочно, от комуналка вже як в Європі, тут тоже треба підтягувать до високих стандартів
сумнів Показати IP 21 Березня 2018 18:00
Не знаю, за якими критеріями вони це визначили, але Україна для пересічних українців практично недосяжна для прожиття. Давно вже ті сумнівні рейтинги не несуть ніякої потрібної інформації. Щоб щось дізнатися в розрізі країн про соціально-економічний стан, то потрібно рівняти у вільно конвертованій валюті доходи, купівельну спроможність населення і відсоткове співвідношення видатків на різні групи товарів і послуг. А будь-яка інша аналітика - повна туфта. Варто також обережно відноситися до середніх показників, щоб не було анекдотичних висновків. Наприклад, якщо фактично президент країни витрачає 500 тис. дол. лише на відпочинок на Мальдівах, а 1/3 населення проживає за межею бідності, оформляючи субсидії, і виключаючи таку статтю витрат із сімейного бюджету як "відпочинок", то в середньому виходить, що кожен житель країни раз на рік мінімум має змогу дозволити собі оздоровлення в санаторії.
a Показати IP 21 Березня 2018 18:23
А я скоро виїзджаю.... і..ця самі з ідіотами
скептик Показати IP 21 Березня 2018 23:18
і чого це половина населення або вже звалила з цього "раю", або планує звалити ?
Коза Показати IP 22 Березня 2018 12:45
Все врахували - крім доходів українців. Мабуть, наші чиновники читають статтю і думають - непорядок, треба ще підняти плату за комуналку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus