USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Україна «подарувала» Антигуа і Барбуді 1,7 мільярда

16 Вересня 2016 21:30
За рішенням місцевого суду, заморожені в банку цієї країни гроші Павла Лазаренка, надійдуть в казну Антигуа і Барбуди. Україна фактично подарувала Антигуа і Барбуді 66,7 мільйона доларів. Саме таку сума, що раніше належала колишньому прем’єр-міністру України Павлу Лазаренку, і була заморожена на рахунках банку цієї острівної нації, на даний момент ліквідованого.

Про це повідомляє Голос Америки.

Фонди заморозили Управління з політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа, на офіційному веб-сайті якого і повідомляється ця новина. Уряд Антигуа аргументував це тим, що гроші Лазаренка були здобуті корупційним шляхом. Напередодні вищий суд Антигуа і Барбуди прийняв рішення перевести ці гроші в урядовий фонд конфіскатів, а по суті – в казну країни. Як вони будуть використовуватися – буде вирішувати уряд цієї карибської нації.

З приводу цих грошей велася судова справа між самим колишнім українським прем’єр-міністром через його представників і урядом Антигуа і Барбади. Український уряд в цьому процесі участі не брав.

«У всій цій історії найдивніше те, що український уряд не вступив у цей процес зі своїми вимогами щодо повернення грошей Лазаренка», – говорить Джин Берд, юрист компанії Arnall Golden Gregory.

«Однак, для того, щоб це зробити, необхідно було діяти до відповідних судових термінів, тобто по суті треба було починати, як тільки заарештували Павла Лазаренка, або хоча б, коли Україні стало відомо про те, що гроші були заморожені на рахунках в Антигуа».

Директор Управління з питань політики за контролем над розповсюдженням наркотиків та відмиванням грошей Антигуа Едвард Крофт похвалив роботу своїх агентів і підкреслив, що їх досягнення продемонструвало світу, що Антигуа і Барбуда не відкриті для бізнесу міжнародних злочинців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
123 Показати IP 16 Вересня 2016 22:48
Щось цифри заголовку та статті не знаходяться.
Сергій до 123 Показати IP 17 Вересня 2016 07:17
66,7*26=(приблизно) 1,7 м гривень
Турок С. Показати IP 17 Вересня 2016 08:39
А тепер ці гроші дають Україні у вигляді кредиту ...під зобов'язання уряду ! ХА - ХА !!!
До Турок С. Показати IP 17 Вересня 2016 10:49
100% ти правий але без ха-ха.Наш уряд зайнятий іншими проблемами, наприклад організацією смолоскипноі ходи по вулицях та роздають скакалки всім "свідомим" і "незламним".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus