USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна цього року збере картоплі на 30% менше, ніж торік

10 Вересня 2013 21:22
Цього року в Україні викопають на 25-30% менше картоплі в порівнянні з минулим роком, - пише сайт "Аграрний сектор України".
Про це розповів голова Союзу сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Іван Томич.

«Що стосується валового виробництва, то в порівнянні з минулим роком слід очікувати в межах 25-30 % зменшення», - переконаний Томич.

Зниження виробництва картоплі пов'язано з тим, пояснив експерт, що в основному її вирощують особисті селянські господарства, які безпосередньо залежать не від технологій, а від погодних умов. Цього року, з його слів, були не зовсім сприятливі погодні умови, а також хвороби, які й «вдарили» по урожаю картоплі.

Нагадаємо, згідно з даними Міністерства аграрної політики та продовольства, у 2012 році аграрії зібрали 23 млн тонн картоплі.

Згідно даних експертів, основне виробництво картоплі зосереджено в домогосподарствах населення. При цьому минулого року частка виробленої картоплі в сільськогосподарських підприємствах і фермерських господарствах становили 3,3% від загального обсягу продукції.

Якщо в сільськогосподарських підприємствах торік врожайність картоплі була 19,2 тонни з гектара, то у одноосібників - лише 16.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus