USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українці «б’ють» п’ятирічний рекорд за кредитами і депозитами

15 Жовтня 2013 14:44
У вересні в українських банках спостерігалося пожвавлення серед охочих узяти кредит чи оформити депозит. Загалом, динаміка традиційно відповідала більш активним осіннім місяцям.
Про це заявила Анастасія Туюкова, старший аналітик інвестиційної компанії Dragon Capital, - повідомляють Українські новини.
«Зростання кредитування прискорилося минулого місяця, що є найістотнішим місячним зростанням з кінця 2008 року. Однак з початку року зростання, як і раніше становить 6,1%. Кредитування знову зросло в основному за рахунок юридичних осіб, однак позики фізосіб також збільшилися», - зазначила вона.
Зі слів експерта, динаміка здебільшого відповідає традиційному пожвавленню кредитування в серпні-жовтні, що пов'язано зі сезонним пожвавленням ділової активності восени (наприклад, додаткове кредитування торговельних підприємств перед новорічним періодом).
Крім того, Туюкова вважає важливим фактор пролонгації існуючих кредитів агрокомпаніями. Коментуючи депозитну динаміку, вона констатувала, що депозитна база зросла за рахунок вкладів у гривні, тоді як збільшення обсягів валютних заощаджень було менш вражаючим, однак вони все-таки продемонстрували зростання (+2,5 мільярди або +1%).
У сукупності депозити населення зросли на 6,3 мільярда гривень або +1,5%, а вклади юридичних осіб збільшилися на 6,5 мільярда гривень або +3,1%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus