USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Українці не впевнені у стабільності гривні, тому купують долари, - експерт

17 Січня 2011 07:45
У громадян України немає впевненості у стабільності гривні, тому вони придбали іноземної валюти більше, ніж продали.

Про це сказав економічний експерт Олександр Жолудь - пише 16 січня Zaxid.net.

За словами експерта, дані Національного банку України свідчать про те, що населення у грудні 2010 року купило 3,5 мільярди доларів, а продало лише 1,6 мільярдів.
"Значною мірою це показує недовіру населення до стабільності національної грошової одиниці, і це, зазвичай, відбувається наприкінці року", - зауважив Жолудь.

"Наприкінці кожного року, якщо в нас немає чіткої впевненості в тому, що не буде змінено курсову політику НБУ, то відбувається в більшості випадків зростання купівлі іноземної валюти. Навіть незважаючи на те, що населення більше у грудні витрачає іноземної валюти", - наголосив Жолудь.

За словами Жолудя, така негативна тенденція триває майже всю осінь, "коли був розрив між купівлею і продажем іноземної валюти понад 1 мільярд доларів щомісяця".

Нагадаємо, як повідомляли українські ЗМІ, населення України у грудні 2010 року купило іноземної валюти на 1,921 млн доларів більше, ніж продало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Ок! Показати IP 17 Січня 2011 08:51
Більшій частині населення купівля "баксів" не по кишені. На необхідне не вистачає...
лучанин Показати IP 17 Січня 2011 11:15
Більшій частині населення не по кишені сидіти в Інтернеті. А ті, хто має час і гроші, щоб сидіти в мережі, можуть і пару банксів прикупити
Ок! Лучанину до лучанин Показати IP 17 Січня 2011 12:08
Примітивне мислення-примітивні заключення! Вбагатьох Інтернет є на роботі, тому є змога подивитись новини, а доходу сім'ї більшості людей таки не вистачає купувати "баксюки", а тільки лише чогось гризнути і зад ледь прикрити..
M Показати IP 17 Січня 2011 19:54
Люди не дурні. Вкладають свої гроші в валюту, а не в ненадійні банки і таку ж гривню. Стосовно інтернету, це не таке вже й дороге задоволення. Зараз за вартістю його можна зрівняти з місячною витратою на мобільний зв'язок. А мобілки вже є майже в кожного.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus