USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УкрСиббанк назвали найгіршим з найкращих

21 Червня 2010 09:17
За результатами останніх п'яти місяців УкрСиббанк виявився найбільш збитковим серед банків першої десятки за обсягами кредитування. Сталося це через занадто жорсткої позиції банку до іпотечних позичальників, - вважають експерти. У самому УкрСиббанку розраховують на отримання прибутку лише з 2011 року.

Про це пише Комерсант.

Згідно з даними балансів десяти найбільших банків, найбільший збиток за січень-травень отримав УкрСиббанк - 1,41 мільярди гривень. Збиток перевищив негативний фінансовий результат за весь минулий рік - 1,17 мільярда.

При цьому в прибуткову діяльність до травня вийшли майже всі найбільші банки, крім Промінвестбанку.

За даними Нацбанку, чистий збиток банківської системи на 1 червня досяг 7,47 мільярда гривень.

Головною причиною збитків в УкрСиббанку називають відрахування в резерви від негативно кваліфікованих кредитів - 2,18 мільярди гривень. «Ми формуємо резерви згідно з методикою, тому ситуація зі збитками контрольована. В останні два місяці динаміка зростання резервів знизилася», - сказав голова правління УкрСиббанку Сергій Наумов.

Експерти вважають, що УкрСиббанк змушений збільшувати резерви через те, що він повільно реструктуризує проблемну заборгованість фізичних осіб. «Жорстка позиція банку до реструктуризації заборгованості тягне за собою збільшення резервів», - вважає керуючий партнер юридичної компанії «КейПіДі Міст» Михайло Курочка.

Станом на 1 квітня УкрСиббанк є лідером за виданими іпотечними кредитами - 22,2% всього ринку.

Наумов говорить, що ситуація найближчим часом почне поліпшуватися. «По деяких великих клієнтах рішення про реструктуризацію у нас на фінальній стадії, отже, наступне півріччя буде краще, але на прибуток ми розраховуємо вийти з початку наступного року», - відзначає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus