USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Укрзалізниця – в «ТОП-10» найприбутковіших компаній світу

10 Вересня 2010 13:52
Три українські компанії - НАК «Нафтогаз України», група «Метінвест» і «Укрзалізниця» - потрапили до першої десятки топ-500 провідних компаній Центральної та Східної Європи (ЦСЄ) за обсягом виручки за 2009 рік, складений Deloitte

Тим не менше, число підприємств з України в цьому списку значно скоротилося - 39 проти 52 у 2008-му, пише Коммерсант.

Партнер Deloitte Андрій Булах пояснив це тим, що від кризи постраждала економіка підприємств усіх країн Центральної та Східної Європи, але «на Україну в 2009 році він вплинув сильніше, ніж на інші європейські країни, - загальний спад доходів склав близько 39%, в той час як у Європі - 21% ».

«Тому навіть, незважаючи на те, що поріг входу компаній в топ-500 знизився з 461,6 млн. євро до 357,8 млн. євро, багато українських підприємств не змогли його подолати», - зазначив він.

Варто відзначити, що «Укрзалізниця» потрапила в першу десятку вперше, піднявшись з 18-го місця.

При цьому «Метінвест» опустився з третього місця на дев'яте, що в Deloitte пояснюють значним падінням виробництва в гірничо-металургійному комплексі, а «Нафтогаз» піднявся з шостого на п'яте місце, завдяки зростанню цін на газ.

У рейтинг потрапили 14 компаній енергетичного і видобувного сектору, 7 промислових, 3 телекомунікаційні, а також 15 компаній споживчого сектора і транспортної галузі.

За підсумками 2009 року тільки три українські компанії, що ввійшли до рейтингу, продемонстрували збільшення доходів - «Нафтогаз», «АТБ-Маркет» та «Кернел». Причому остання займає перше місце за зростанням доходів серед компаній з України і п'яте - серед країн ЦСЄ.

За даними Deloitte, перший квартал 2010 року став переломним як для українського бізнесу, так і для компаній інших країн ЦСЄ. Майже 70% підприємств регіону зуміли наростити обсяг доходів порівняно з аналогічним періодом 2009 року. Зростання склало в середньому 16,8%.

Україна має всі шанси посилити свої позиції в поточному році, оскільки випереджає більшість країн ЦСЄ за темпами відновлення. В цілому доходи компаній з України в першому кварталі виросли на 21%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Макс Показати IP 11 Вересня 2010 16:53
мда уж,а они все плачутся,что самая неприбыльная и поэтому этим "беднягам" приходилось ежеквартально повышать стоимость билетов,подать в суд на возвращение суммы-разницы,разорить компанию таким способом украинцам под силу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus