USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Управління Держказначейства на Волині затримує кошти

20 Листопада 2013 15:47
Ковельчани планують розповісти в телеграмі до голови Уряду України Миколи Азарова про напружену соціально-економічну ситуацію в місті залізничників, яку спровокувала Державна казначейська служба, - інформує ПроКовель.

Про це стало відомо під час позачергового засідання виконавчого комітету Ковельської міської ради сьогодні, 20 листопада.

Головне питання, яке розглядали під час виконкому, стосувалося затримки бюджетних коштів на рахунках Державної казначейської служби України, що паралізує діяльність міста.
Зі слів начальника фінансового управління Валентини Романчук, на рахунку казначейства «осіло» більше п’яти з половиною мільйона гривень, які до кінця року мали б бути використані на потреби громади Ковеля. Недоотримання цих коштів призупинило виконання багатьох робіт, які були заплановані ще на початку року, і на які в міському бюджеті передбачалися реальні кошти.

Зі слів Олега Кіндера, до заборгованості за так званими незахищеними статтями видатків бюджету, долучилися й захищені статті. А до таких належать - придбання продуктів харчування для дошкільних та освітянських навчальних закладів, медикаментів Ковельському МТМО. Щодо останнього, то казначейство вже заборгувало більше 94 тисячі гривень.

Наразі керівництво медичної структури не може розрахуватися за отриману теплову енергію, а це 300 тисяч гривень.

Кіндера непокоїть і те, що пацієнтів медустанови скоро нічим буде кормити. Тут заборгованість склала більше 40 тисяч гривень.

Зі слів начальника управління освіти Віктора Бичковського, ще тиждень-два і діти в садочках та школах залишаться без продуктів харчування. «Наразі ще маємо скромні запаси харчів, дещо нам дають в борг, але за декілька днів все це закінчиться, і що тоді будемо робити?», - звернувся до присутніх, серед яких була й начальник Ковельського управління Державної казначейської служби України у Волинській області Людмила Степанюк, головний освітянин міста.

З його слів, заклади освіти не з власної волі стали заручниками нинішньої загальнодержавної фінансової проблеми.

«А на наше управління вже погрожують подавати до суду, тому що ми договори підписали, де йдеться, що оплата за послуги їм має надходити вчасно, а грошей казначейство не перераховує. Більше 150 тисяч гривень заборгували лише автоперевізникам, які обслуговують пільгову категорія людей, не виплатили понад 344 тисячі чорнобильських грошей. В казначейство документи ми занесли, а грошей не отримали. Тому соціальна напруга в місті щодня нагнітається», - поскаржилася начальник управління праці та соціального захисту населення Софія Сагаль.

Начальник УДКСУ у Волинській області Людмила Степанюк запевняла присутніх, що ввірене їй відомство з метою уникнення соціальної напруги забезпечує виконання насамперед захищених статей видатків бюджету, також виплачує гроші на житлово-комунальне господарство, капітальні ремонти, надало бюджету Ковеля 19 короткотермінових позик. Проте інформація Людмили Степанівни не знайшла підтримки серед присутніх, більше того, навіть дещо роздратувала членів виконкому, адже нинішня фінансова ситуація, в якій опинилося місто - критична.

Олег Кіндер та решта членів виконкому підтримали пропозиції стосовно того, щоб запросити на наступне засідання Ковельської ради для конкретної та ділової розмови керівництво області та Головного управління Державної казначейської служби. А ще вони мають намір розповісти в телеграмі до голови Уряду України Миколи Азарова про напружену соціально-економічну ситуацію в місті залізничників, яку спровокувала Державна казначейська служба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 21 Листопада 2013 00:15
Та ви не лякайте, а відправляйте телеграми кожен день. Можливо тоді щось і зрушиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus