USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні реально заробити гроші на депозитах саме зараз

3 Лютого 2017 10:00
Гарну звичку заощаджувати, рахувати кожну копійку та заробляти на депозитах давно мають європейці. Депозит у банках багатьох європейських країн надає своєму власнику ще й додаткові переваги, наприклад, можливість отримати страховку або взяти вигідний кредит.

Україна обрала курс вступу до ЄС. І українці зараз мають гарну можливість заробити гроші на депозитах, бо ставки знижуються. На банківському ринку України ситуація стабілізувалася. Вітчизняні експерти проаналізували: кожен другий українець довірив свої заощадження ПриватБанку - лідеру роздрібного банківського ринку України. За інформацією статистів, пенсіонерів і працюючих у державі 13 млн і 12 млн відповідно.

Експерти рекомендують зберігати гроші в банку

Експерти наголошують: нам усім треба розуміти, що рівень відсоткових ставок визначається не лише умовами банківського ринку, але в цілому станом економіки в державі, тому в перспективі - чим швидше ми наблизимося до рівня економічно розвинутих країн, тим нижчими будуть у нас ставки за депозитами. В Європі, наприклад, ставки за вкладами не перевищують 1-1,5% річних. У деяких країнах вона взагалі рівна 0 або має негативне значення. В результаті ми коли-небудь прийдемо до ставок європейського рівня. Тому фінансові аналітики радять ловити момент і розміщувати заощадження за вигідними умовами, які є зараз.

Українські експертиговорять про хорошу тенденцію в 2017-му році активного зниження ставок за вкладами. Банки з іноземним капіталом відреагували на ринок і знизили свої ставки.Та найвигідніші вони зараз в українських банків, зокрема ПриватБанку, тому що вітчизняні фінансові установи більше зацікавлені в залученні коштів від населення.

Середня ставка за вкладами в гривні серед крупних українських банків зараз на рівні 16-18%. При цьому в ПриватБанку ставки поки що залишаються найвигіднішими на ринку - 19% річних і 7-8% - у валюті. Важливо, що ПриватБанк зараз із державними гарантіями. А це великий плюс для всіх вкладників фінансової установи.

Цю думку підтримує й волинський експерт Василь Гром, який у фінансовій сфері Волині 40 років, із них 10 - працював начальником фінансового управління облдержадміністрації. Каже: депозити - це кредитний ресурс для розвитку української економіки в першу чергу.

“Сама назва державний банк уже говорить про те, що за спиною вже є серйозний покровитель - держава. То не так як там вкладники інших комерційних банків страйкують, а тут є конкретний власник - держава. Це гарантія”, - аналізує експерт, регіональний представник Асоціації міст України Василь Гром. - Як клієнт банку я, маючи зайві гроші, занесу їх звісно туди, де мені заплатять більше. А як фахівець фінансової сфери на це питання дивлюся трохи під іншим кутом: а що за мої гроші має банк зробити? Я би хотів, щоб банк за мої гроші міг прокредитувати економіку, щоб був приріст ВВП, надходження до державного бюджету. Щоб частина людей, які отримують заробітну плату з державного бюджету, всі інші категорії громадян, діти зокрема, мали нормальне забезпечення освітніх і медичних послуг. Щоб гроші клієнтів працювали на економіку і давали доданий продукт, який буде живити ту ж саму банківську систему”.

Частка ринку ПриватБанку за депозитами близько 40% і з врахуванням частки інших державних банків. Такого нема в жодній країні світу.

“Це дуже круто! Тому закликаю всіх, у кого є гроші вдома, і хто ще не довіряє, можливо, банківським установам, будь ласка, приходьте та зберігайте гроші саме в банках. Що стосується зберігання грошей у державному банку, то це додаткові гарантії для вкладників з тої точки зору, що це державний банк і він, зазвичай, кращий. З приводу того, що ПриватБанк перейшов у державну власність - це кращий рівень управління і захищеність за всіма рівнями депозитів”, - каже експерт, професор, доктор економічних наук Луцького національного технічного університету Наталія Вавдіюк. - Якщо брати до уваги досвід європейських країн, а ми ж прагнемо увійти до ЄС, то в країнах ЄС банківські установи, залучаючи депозити, теж дають певний рівень гарантії, але не такий достатній, як у нас в Україні. Звичайно, з врахуванням тих ризиків, які є. В нас в Україні достатня ринкова економіка, але розвивається з багатьма ризиками. Залежно від того якраз держава й продумує різні види захисту вкладів для громадян і саме тому, відкриваючи депозити, ми маємо додаткові гарантії того, що ці гроші будуть повернуті з однієї сторони - це гарантії держави, а з другої - гарантії від Фонду гарантування вкладів. Тому це й буде додатковим захистом та повертає додаткову довіру до банківської системи в цілому”.

Довіра до банків повертається та звичка заробляти на депозитах

ПриватБанк - лідер українського ринку, що входить до числа 20 найбільших банків у Східній Європі. Він є одним із 3-х системно важливих банків України. Надає послуги більше 25 млн клієнтів. Також ПриватБанк - найбільший за розмірами активів український банк. Кожний третій українець (39,3% опитаних) вважає ПриватБанк основним банком.

Відома сентенція “гроші повинні працювати”, тоді й буде розвиватися економіка в державі та вкладники зароблять на депозитах. Цю істину давно вже зрозумів 85-річний військовий пенсіонер лучанин Василь Ющук. Офіцер досі багато читає, аналізує різну інформацію та незмінно з перших днів роботи ПриватБанку довіряє йому свої депозити. Чоловік сформував гарну європейську звичку - заощаджувати.

“Маю трьох онуків і кожному з них за 25 років я назбирав майже по 10 000 доларів. Усі для мене рівні. Кожному дав гроші, щоб ніхто не ображався. Це вже така сума, яка їм у житті справді знадобиться. Депозит відкриєш - щомісяця відсоток росте, гроші не під матрасом, а приносять і державі користь, і моїй родині”, - каже луцький пенсіонер-клієнт ПриватБанку Василь Ящук.

Окрім того, що зберігання грошей під матрасом призводить до їх знецінення, ще й силовики наголошують: у державі складна криміногенна ситуація, багато квартирних крадіжок. А в банку діє принцип: чим більший строк розміщення заощаджень на депозиті, тим вища відсоткова ставка. Лучанка пані Віра - економіст за фахом.15 років має депозит у ПриватБанку.

“Я дійсно користувалася послугами іншого банку і мала нагоду порівняти рівень надання послуг та обслуговування. Тож не порівняти!!! У ПриватБанку культура обслуговування на найвищому рівні, освічені спеціалісти, завжди допоможуть. А головне тут надійно і в цьому я сама переконалася вже. Відсотки звісно вищі - ось чому обрала ПриватБанк. І змінювати банк вже точно не буду”, - каже пенсіонерка Віра Олексіївна.

Депозит легко відкрити і можна постійно контролювати

У ПриватБанку оформляють депозит із дуже вигідною відсотковою ставкою – 19%. А ще оформити вклад тепер доволі зручно: за лічені хвилини, не виходячи з дому чи офісу, в інтернет-банку Приват24, безплатному мобільному додатку “Мої вклади” (можна здійснювати всі операції за вкладами) або ж на сайті банку.

У ПриватБанку можна дистанційно відкривати депозит за вигідними відсотковими ставками та керувати накопиченнями. Також переглядати актуальні умови та процентні ставки за вкладами в банку. Сьогодні понад 10 млн клієнтів використовують онлайн - платформу ПриватБанку - Приват24, а понад 5,5 млн клієнтів користуюються мобільним додатком Privat24. Важливо, що кожен 5-ий вкладник ПриватБанку здійснює операції саме за допомогою мобільного додатку “Мої вклади”.

“Ставки будуть знижуватися. Нагадаю, що з першого січня було зниження ставки за валютними депозитами. Зараз відсоткова ставка в доларах 8%, в євро - 7%. Відповідно вони були зменшені на 2,1% процентних пункти на початку року. Це тренд - ставки будуть знижуватися й надалі ”, - розповідає директор Північно - Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко.

Також практика розміщення бюджетних коштів на депозитах у державних банках дає результат. Сільські, селищні, районні ради теж “полюбили” депозити, бо можна заробити десятки мільйонів гривень для поліпшення життя територіальних громад.

Депозити з вигідними відсотковими ставками в державному ПриватБанку на три місяці, півроку чи рік - це вклад у майбутнє, яке може вже зараз змінювати кожен українець чи громада відповідного населеного пункту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анонім Показати IP 3 Лютого 2017 10:09
ви шо з глузду зiхали, в нас всi банки банкроти, де ви бачили депозити пiд 20 процентiв. B Европi депозит пiд 3проценти а потiм ще вирахують з 3 процентiв податок.
Санчез Показати IP 3 Лютого 2017 10:24
Який депозит в 20%, коли інфляція 30%?
Ц Показати IP 3 Лютого 2017 10:55
Цинічно.
Базилио Показати IP 3 Лютого 2017 11:08
Буратины вперёд !
Грош Показати IP 3 Лютого 2017 11:26
Помилились аудиторією. "Експертам" потрібно звернутись до політиків-чиновників власників мільярдних сум у готівці.
11111 Показати IP 3 Лютого 2017 11:30
вже колись поклали на книжку під гарантії держави....Долар росте і депозити зовсім невигідно
222 Показати IP 3 Лютого 2017 11:46
якби в свій час Ощадбанк не нагрів людей і мене в тому числі, то може довіра і була б.....а так ця стаття, розрахована на лохів, не більш як прагнення витягти в людей гроші, а потім в разі банкроту банку жди тих грошей з гонтаревського фонду гарантування....
ас Показати IP 3 Лютого 2017 12:04
я би хотів розмістити депозит в вашому банку до кого мені звернутись ? до психіатра
W17 Показати IP 3 Лютого 2017 12:20
Хотів би я побачити дурня котрий у наш час понесе гроші у банк !!!
Jerk Показати IP 3 Лютого 2017 13:16
http://korrespondent.net/business/economics/3809966-nbu-ynfliatsyia-budet-vyshe-ozhydaemoi
Петро Показати IP 3 Лютого 2017 13:43
У мене знайомий втратив 10000;$ в АЛьФАБАНКУ і в мене лежало 6тис в приват банку і коли мені терміново були потрібні мої кошти на лікування то ходив в приват банк 2тижня бо видавали по 600;$ в день. Ходив сварився з дирекцією банка доказуючи шо мені терміново потрібні кошти на лікування алеж ні чого не випросив. Тому в мене охота відпала звязуватись з банками. Хіба шо як появляться ще кошти то як Чаус класти в скляну банку!
Т.Юра Показати IP 3 Лютого 2017 14:00
В своїх деклараціях " розумні " люди показали, в яких банках вони зберігають свої " кровно " нажиті гроші...!!!
а Показати IP 3 Лютого 2017 14:38
ЯК ВИ НЕ РОЗУМІЄТЕ ЦЕ Ж РЕКЛАМА! Р Е К Л А М А !!!!!!!!
Лучанка Показати IP 3 Лютого 2017 19:34
Люди почали гроші з приватбанку забирати, от і треба ж рекламу зробити :-) Причому самі вигідні рекламні моменти в тексті - виділені! Сама недавно забрала, а спеціаліст яка закривала депозит якби між іншим обмовилась - "ой, в мене всі хто забирав, недавно поприносили назад". "Ну-ну", подумала я... паніку не сієм, але державі довіри нема. Тому краще не ризикувати....( особиста думка, звичайно...)
123 Показати IP 3 Лютого 2017 20:49
Негативні ставки за депозитами у Європі - це Нобелівська премія в галузі економіки і банківництва. Приніс 100 євро в банк, і за ставки -5% (негативна ставка, отже з мінусом) забрав лише 95. Цікаво, скільки бажаючих знайдеться?
читач Показати IP 4 Лютого 2017 11:07
а навіщо ВН так стараються, Коломойський банк уже продав? Чи ще є інтерес?
КГ/АМ Показати IP 8 Лютого 2017 02:17
Негативна ставка??? Автор, вбий себе об стіну, м..дак ти ср..ний!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus