USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні заборонили Webmoney та ще 3 російські платіжні системи

7 Листопада 2016 17:48
Нацбанк України ввів заборону на використання на території країни російських платіжних систем Webmoney, Яндекс.Деньги, QIWI Wallet і Wallet one/Єдиний гаманець. Про це сказано в телеграмі НБУ, розісланій по банківській системі, - пише finance.ua

Заборону на використання електронних грошей зазначених вище торгових марок пояснюють тим, що правила їх використання з НБУ не узгоджувалися. Примітно, що заборона стосується не тільки учасників, а й користувачів. “Надання послуг з використанням цих торгових марок користувачам заборонено”, – сказано в телеграмі Нацбанку.

Також в документі зазначено, що центробанк погодив роботи внутрішньодержавної системи розрахунків WebMoney.UA. Як саме регулятор може вплинути на користувачів заборонених систем електронних грошей, при цьому в телеграмі не уточнюється.

“З огляду на повноваження НБУ, можна очікувати, що за допомогою свого фінмоніторингу зможуть заблокувати рахунки людей, які порушують його заборони. Адже люди перераховують кошти, які знаходяться на їхніх банківських рахунках”, – повідомив UBR.ua старший партнер адвокатської компанії “Кравець і партнери” Ростислав Кравець.

Крім того, НБУ цим розпорядженням зазначив, що 19 жовтня банки повинні були завершити співпрацю з платіжними системами, що входять до списку санкцій РНБО. Серед них – “Золота Корона”, “Blizko”, Міжнародні грошові перекази “Лідер”, Anelik, “Юністрім”, “Колібрі” (колишній – “Бліц”).

Нагадаємо, в Україні до 2017 року запустять внутрішньодержавну платіжну систему. Про це заявив гендиректор ТОВ “Електрум Пеймент Систем” В’ячеслав Пожарський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Ще не зовсім свідоми Показати IP 7 Листопада 2016 18:52
Це вже агонія влади. Ми терплячі,почекаємо виборів. А тоді вже за свідомих серйозно візьмемося
Но пасаран до Ще не зовсім свідоми Показати IP 7 Листопада 2016 20:05
Це для того, щоб полегшити життя заробітчанам. Платіжні системи заборонили, зате банк, який належить якомусь П.П. запускає перекази в рублях. Там все продумано, не переживайте
Лялька Показати IP 7 Листопада 2016 20:35
Тільки но зареєструвалась в аліекспрес ,а qiwi wallet забороняють, яка іронія.
Чечен Показати IP 7 Листопада 2016 20:58
пускай все запретят , достали эти при*урки везде свой нос суну, только бы лишнюю копейку срубить
Бий своїх, щоб чужі Показати IP 8 Листопада 2016 14:09
Такі рішення приймають, коли думаєш не головою. Росіянам то що від того? Зато Українці тепер не можуть користуватись цими платіжними системами, доречі дуже зручними. Давайте, щоб насолити росіянам почнемо ще українців бити і розстрілювати, тоді точно на них страху наженемо.
Ханд Показати IP 8 Листопада 2016 15:23
Ну що можна сказати...к*нчени д*біли( цю владу пора множить на 0
давимо народ Показати IP 8 Листопада 2016 16:58
влада з кожний наступним рішенням прямує назад звідки і прийшла. чому б не запропонувати спочатку достойну заміну?
Саша Показати IP 24 Травня 2018 16:59
з розділу "коли в тебе президент далба*об"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus