USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Луцьку хочуть створити ще один орган контролю бізнесу

24 Червня 2010 13:25
В Луцькій міській раді планують створити комісію, яка буде сприяти наповненню міської казни та легалізації виплати заробітної плати підприємцями.
Про це йшлося 24 червня на засіданні постійної депутатської комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.
До складу комісії ймовірно увійдуть представники департаменту економіки Луцької міськради, податкової адміністрації, інспекції з праці, центру зайнятості та санітарної служби.
Створений орган стимулюватиме виплату підприємцями податку з доходів фізичних осіб та має на меті зменшити факти виплати зарплати в конвертах. Як прокоментував голова депкомісії Юрій Довгун орган планують створити для виходу підприємців з тіньового бізнесу.
«Комісія влаштовуватиме рейди. Проте, основна робота полягатиме в зборі інформації про підприємців та аналізі їх діяльності. Ми не ставимо за мету вбити бізнес та стягнути великі штрафи. Але якщо підприємець має ресторан великою площею, а у нього офіційно влаштовані лише двоє людей – це викликає запитання», - коментує Довгун.
Депутат каже, що нині малий та середній бізнес часто грішить виплатою зарплати «в конвертах». «Білу» платню нараховують переважно великі підприємства та державні установи. Юрій Довгун зазначає, що створення комісії не варто розцінювати як тиск на бізнесменів, а поступову легалізацію господарської діяльності.
Голова комісії каже, що нині є тенденція, що місто розвиватиметься лише на самоокупному бюджеті. Тобто кошти на розвиток Луцька з державної казни не надходитимуть взагалі.
Під око комісії в першу чергу попадуть підприємці, які займаються торговою діяльністю, працюють в сфері громадського харчування та перевізники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
за кавою Показати IP 24 Червня 2010 13:59
ДПІ сама не справляється, треба залучити всі структури органів місцевого самоврядування.. для ефективного терору не вистачає у комісії представників прокуратури, МВС, антимонопольного комітету, ПФ і всіх фондів які контролюють дотримання трудового законодавства. Якщо підбити статистику на одного підприємця буде 10 перевіряючих..
Підприємці Показати IP 24 Червня 2010 15:50
Браво Шиба і твоя команда! Ви присікаєте будь-які спроби навіть подумати нам про можливість за вас голосувати. Так тримати!
СаньОК Показати IP 24 Червня 2010 16:41
А це,що б життя малиною не вважалося!
тінь Показати IP 25 Червня 2010 09:44
Це не просто тиск,а полювання на малих підприємців.Пан Довгун-ніхто,то хоча б якісь повноваження видерти намагається,аби мати змогу "парєшать вопроси".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus