USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Україні – дефіцит якісного шкільного одягу. ВІДЕО

6 Серпня 2013 14:45
Аби лише одягнути дитину до школи треба викласти не менше 5 тисяч гривень. В Україні - дефіцит якісного дитячого одягу. Вітчизняну шкільну форму в державі шиють одиниці. Основна маса товару – з Польщі, Туреччини та Китаю.

Імпортований одяг спокушає своєю дешевизною. Товар вітчизняних виробників - дорожчий. Так, сарафани, спіднички – від 300 до 400 гривень. У стільки ж обійдуться штани і жакет. Ще 200 потягне блузка. За костюм для хлопчика доведеться викласти до 1000 гривень, - інформують ICTV.

Тканина для форми має бути з натуральних волокон: бавовна, льон — для теплої пори року, вовна, кашемір — для зими. Шкільне вбрання за високими цінами продають через недешевий матеріал. До того ж, виробники купують майже всі деталі за кордоном.

«Нитки у нас або з Прибалтики, або з Китаю. Там де найвідповідальніші шви – з Німеччини, вони найдорожчі – 120 гривень за котушку. Теж саме із підкладкою, її купуємо в Туреччині або Китаї. Гудзики – італійські, їх підфарбовуємо в потрібні для наших виробів кольори. Лише напівовняну тканину поки що купуємо у Чернігівського комбінату», - розповіла директор фабрики з пошиття шкільної форми Людмила Деміхова.

Продукція вітчизняних виробників зазвичай нормам відповідає. А ось іноземний товар як правило – без жодних маркувань. Тож, фахівці радять споживачам перш за все звертати увагу на товарний ярлик, де обов’язково має бути зазначено: адреса виробника, телефон, дата виготовлення, символи щодо догляду, сировинний склад.

Батькам також радять вимагати документи, які підтверджують якість цієї продукції: сертифікат, паспорт якості, декларацію про підтвердження відповідності і гігієнічний висновок.

Звичайно, важко зрозуміти, що вас обдурюють, адже визначити хімічний склад того чи іншого товару «на око» не можливо. Але тканину, наприклад, можна спробувати на дотик. Якщо вона м’яка, приємна, «не кусається», тоді вже є шанс, що це не цілком штучний матеріал. А синтетика «дзвенить», і її одразу видно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 6 Серпня 2013 18:34
А де 5 тисяч взялося??? Які костюми "на хлопчика" по 1000 грн??? Ви з дуба впали??? Чи той "хлопчик" вже в 10-11 класі вчиться. То тоді він вже не хлопчик, а юнак. шо за брєд ви написали? Можна більш відповідально ставитися до своєї роботи? Ото якась мамаша дурнувата відкриє ваш сайт, прочитає перше речення і всьо - істерика, хоч швидку викликай. Збираю щороку 2-х дітей до школи. Донедавна збирала 3-х... Які 5 тисяч на дитину? Чи ви й куртки з чоботами і черевиками рахуєте? То тоже шкільне вбрання? Чи в школу одна куртка, а не в школу має бути друга?
Котушка і гудзик Показати IP 7 Серпня 2013 08:59
Більш чокнутого репортажу годі чекати...шкільні костюми від кутюр! Ганьба.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus