USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

В Україні побільшало мільярдерів

22 Березня 2011 09:17
В Україні збільшується кількість багатіїв. А їхні доходи ростуть, як на дріжджах. Сумарний статок 10-х найбагатших людей України нині більший, ніж бюджет країни.

Про це розповів "Перший національний канал".
Хто ці люди і як вони змогли примножити свої капітали під час кризи? Матеріал - Тетяни Кухоцької.

В Україні двадцять один мільярдер. До кризи людей, які мали цифру з дев'ятьма нулями доларів США, було не більше десятка. Так порахували фахівці одного з журналів, що спеціалізуються на політиці та економіці. Тут склали рейтинг найбагатших. Враховували тільки те, що багатіям належить офіційно. Банківських рахунків, маєтків, іншого власного майна - не чіпали.

Михайло Гладкий, головний редактор журналу:

- Мы учитываем только видимые активы компаний. Если мы подозреваем, что фигурант рейтинга владеет каким-то активом, но не можем этого доказать, то в подсчетах мы этого не учитываем.

Найбагатшою людиною четвертий рік поспіль залишається Ринат Ахметов: за рік його капітал став важчим на 7 з половиною мільярдів доларів. Особливість цьогорічного списку полягає в тому, що тут люди не лише з Києва, Донецька та Дніпропетровська, як було кілька років тому, - географія мільйонерів розширюється. Так само більш різноманітним стає їхній успішних бізнес.

Михайло Гладкий, головний редактор журналу:

- В розничной торговле вообще произошел какой-то взрыв. Весь ритейл просто поднялся из пепла, активно развивался и практически все компании там, за некоторым исключением, демонстрировали очень впечатляющий рост в прошлом году.

Ольга Півікова, економічний експерт:

- Много аграриев, медиа-магнатов. Безусловно, прошлый год охарактеризовался активным потреблением СМИ. Телевидение стало для населения одним из важных развлечений, соответственно вырос рынок потребления медиа, и за счет этого выросли активы. Следует так же отметить алкогольную отрасль.

Тетяна Кухоцька, журналіст:

- Економісти порахували найбагатших українців. Серед двох сотень - чи не третина має відношення до політики. І більше, ніж двадцятеро з них - засідають у цій залі.

Серед українських багатіїв - 35 депутатів Верховної Ради і 5 чиновників виконавчої влади. Сукупні статки українських мільярдерів і мільйонерів у 2 з половиною рази більші за річний бюджет України. Колеги-депутати за своїх радіють.

Олександр Єфремов, голова фракці Партії регіонів:

- У нас начинается восстановление экономики послекризисное, потому что, как правило, те суммы, которые указываются, - это не деньги, которые есть у людей, а их собственность. И если эта собственность уже проиндексирована и восстановилась на ту же самую сумму, то это положительно говорит о экономике нашего государства.

Психолог Ольга Любченко те, що багаті стали ще багатшими, пояснює інакше. Переконана, людина, котра вміє заробляти мільйони - це насамперед професіонал, який бере на себе відповідальність за всі свої дії, тоді як інші лише чекають і пояснюють - чому в них не вийшло.

Ольга Любченко, психолог:

- Дело в том, что понятие кризиса - это чисто психологическое понятие. Одни люди кризис воспринимают как проблему, как сложность, как трагедию, как что-то неизбежное в своей жизни, и у таких людей ничего не получается. Естественно, во время определенных сложностей, которые возникают на рынке, с которым они связаны, они теряют деньги. А другие понимают, что кризис - это время, когда есть возможность сделать что-то большее.

Мохаммед Захур - один з небагатьох іноземців, які потрапили до українського рейтингу. Він п’ятдесят восьмий у списку багатіїв, і його прізвище тут уперше. Каже, якщо хочеш стати заможним, потрібно багато працювати і вивчати досвід тих, кому це вже вдалося.

Мохаммад Захур, власник "Істіл Групп":

- Журналом, пожалуй, не обойтись, как стать богатым и успешным. Для этого нужно читать много литературы, много журналов, и я бы порекомендовал читать автобиографию успешных людей. Там, конечно, есть эти рецепты.

За минулий рік учасники рейтингу стали багатшими рівно вдвічі. Більше того, автори переліку розповідають, що цьогоріч уперше багаті спокійно розповідають про свої статки. Журналістам припинили погрожувати та заважати дізнаватися про активи мільйонерів.

Економічний експерт Ольга Півікова пояснює: український бізнес стає прозорішим,більше компаній виходить на міжнародні ринки. А їхні власники звикають до цивілізованих методів ведення бізнесу. Тепер потрапити до рейтингу найбагатших - престижно, адже це робить їхні статки ще легальними і допомагає залучити нових партнерів та інвесторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
агент 007 Показати IP 22 Березня 2011 10:30
ДА, ТАК ВСЕГДА БЫВАЕТ ЕСЛИ В ОДНОМ МЕСТЕ ПРИБУДЕТ, ТО В ДРУГОМ, СООТВЕТСТВЕННО, УБУДЕТ. КРЫЗА - НИЧТО ИНОЕ КАК ПЕРЕТЕКАНИЕ СРЕДСТВ ИЗ НАШИХ КАРМАНОВ ( МАКСИМАЛЬНЫЕ ЦЕНЫ ПРИ МИНИМАЛЬНЫХ ЗАРПЛАТАХ) В ЭТИ ОГРОМНЫЕ КАРМАНЫ-ДЕНЕЖНЫЕ МЕШКИ! И СКОЛЬКО ИМ НАДО? НЕУЖЕЛИ ДУМАЮТ ЧТО БУДУТ ЖИТЬ ВЕЧНО, БЕССМЕРТНЫЕ НАШИ!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus