USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні продають підроблений цемент

2 Вересня 2010 12:58
Ймовірність придбання підробленого чи неякісного цементу - від 10 до 50 %. За офіційними даними, з десяти мільйонів тонн цементу, які щорічно продаються на вітчизняному ринку, мільйон - фальсифікат або такий, що не відповідає заявленому класу. За оцінками виробників, ситуація ще гірше, контрафактної продукції - половина.

Про це 2 вересня пише УБР

Виробники звинувачують приватних фасувальників: мовляв, ті купують у них нефасований цемент, а потім недосипають по 2-3 кілограми в кожен і домішують туди попіл або відходи ТЕЦ.

Іноді хитрують з маркуванням – цемент низької якості продають як більш якісний, причому часто без документів.

Найбільше фальсифікату виявляють на ринках або в дрібних магазинах. Втім, як свідчать результати експертиз, виробники, які самі продають тарований цемент, теж не завжди дотримуються якості, вказаної на упаковці.

Частково засилля контрафактного цементу виробники пояснюють високим відсотком нецивілізованої торгівлі. Приміром, у Німеччині на офіційних ринках продається 95% усіх товарів, до Польщі - 70-75%, а в Україні лише 20-25%.

Спеціалісти вказують, що на упаковці цементу обов’язково має бти вказана Марка цементу (повна назва), склад, назва та адреса виробника, ДСТУ, дата виготовлення та умови зберігання, а також вага.

Крім того, як зазначають у Держспожтивстандарті, при купівля цементу у продавця доцільно поцікавитися, чи є у нього сертифікат відповідності, документ, що засвідчує якість та сертифікат радіологічного контролю.

Втім, Держспоживстандарт має претензії не тільки до продавців цементу. У минулому році комітет провів 549 позапланових перевірок торговців будматеріалами, з них 512 (93%!) Працювали з порушеннями правил торгівлі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus