USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Верстати за кошти ЄС завезуть в аварійні приміщення волинських ВПУ

6 Серпня 2015 15:39
Виділити кошти з обласного бюджету на ремонт аварійних корпусів професійно-технічних закладів, куди невдовзі завезуть придбані у рамках програми Євросоюзу верстати, просять в обласному управлінні освіти.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму, сьогодні, 6 серпня. Пропозиції щодо використання коштів перевиконання обласного бюджету пропонували керівники управлінь ОДА.

Заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Людмила Плахотна повідомила, що нині гостро стоїть питання із фінансуванням двох педагогічних коледжів, Інституту післядипломної педагогічної освіти та професійно-технічних закладів обласного підпорядкування. Так, на завершення реконструкції водовідведення та каналізації гуртожитку Володимир-Волинського педколеджу просять виділити 990 тисяч гривень. Разом з тим, просять кошти для Луцького педколеджу на здійснення робіт з енергозбереження (300 тисяч гривень, роботи виконуватимуть на умовах співфінансування). На завершення капітального ремонту Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти потрібно 170 тисяч гривень.

Зі слів посадовця, державна політика зараз спрямована на оптимізацію мережі закладів профтехосвіти та передання їх в обласну власність. Людмила Плахотна зауважила, що Євросоюз у рамках своєї програми виділяє Волині 400 тисяч євро на покращення матеріально-технічної бази цих закладів (зокрема на придбання верстатів для підготовки кваліфікованих робітників). З її слів, соромно везти верстати такої вартості в аварійні лабораторії та приміщення, де протікають дахи. Державної субвенції на підготовку робітничих кадрів не вистачає навіть на захищені статті. Відтак, за кошти обласного бюджету просять виконати бодай перший етап робіт з капітального ремонту Колківського професійного ліцею (аварійних приміщень лабораторного корпусу) на суму 1,5 мільйона гривень. На покриття дахів для Володимир-Волинського ВПУ потрібно 504 тисячі гривень, для Нововолинського ВПУ - 120,5 тисячі, Ковельського професійного ліцею – 750 тисяч.

Проект рішення члени комісії підтримали. Тож питання вирішуватимуть депутати обласної ради під час чергової сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 16:01
Якби в бурсі не прийнято вчитися. В бурсу ходять. Прийшов - це три, досидів до кінця уроку - чотири, згадав, який предмет вивчають - п'ять. І вся мудра наука.
маруся Показати IP 6 Серпня 2015 16:07
ага, а буквариків для діток не вистачає. а вони про каналізацію...
вона до маруся Показати IP 6 Серпня 2015 17:36
Ти закохана в марусю чи як? гага а?
про луцьке ВПУ до вона Показати IP 8 Серпня 2015 21:52
профтехосвіта 6 Червня 2015 08:00 відповісти +19-1 Подейкують, що профтехосвіта потребує "оптимізації". Не виключно, що таке свято 5 червня 2015р в такому кількісному складі ПТУ області може бути останнім. На скільки праві чи не праві реформатори,- покаже час. Сьогодні ж ПТО живе своїм життям, має свої досягнення, має й свої проблеми. Але якщо більшість проблем більшості ПТУ пов*язані з економічною ситуацією в країні, то проблеми, які склалися в останні роки в Луцькому ВПУ вражають своєю довготривалістю і цинізмом. Невже на стільки залежні освітянські чини від засудженої училищної особи, що не можуть позбутися того "педагога" та припинити беззаконня в одному з найбільших училищ області??? не гога а гена 6 Червня 2015 08:19 відповісти +12-2 Зайдіть на сайт +++ Волинські новини / батов генадій федорович +++ І ви прозрієте . ... КАЖЕШ в них квадрокоптери ; в них ДИРЕКТОРІЯ ... !!!!!!!!!!!!! Ядро-корупції - попович . грушка ...; Ланцюжок - мишковець , хоміч, загрева ... ; Шестерні - овсянніков , батов , богданець ... ; ЛАНЦЮГ - кравчук , романюк ... правопохоронці....
знову та сама вона Показати IP 6 Серпня 2015 18:47
а коли плахотну замiнять? Те що у неї блат означає, що освiта має валитись? таке враження що єдине слово яке вона вивчила це "захищенi статтi". Все з бумажки - подивiться її декларацiю, будинки квартири земля декiлька авто. та вона за загреву багатша! Грошей мало то ще влади хоче.
Справжня "Маруся" Показати IP 7 Серпня 2015 13:33
Прошу читачiв не смiятися, а освiтян особливо не лякатись, бо не надовго, але плахотна тепер начальник управлiння освiти науки та молодi. Модератори можливо заберiть зi статтi слово "заступник", ну хоча б на деякий час. P.S. Iнформацiя з джерел ОДА.
Освітяни Показати IP 7 Серпня 2015 23:12
А вона непогано справляється, то хай і буде. І галузь не трясе, як при Загреві, і спокій в закладах. Може забагато трохи світиться у всіх ЗМІ.
Плахотнiй до Освітяни Показати IP 8 Серпня 2015 11:08
УМОРА!!! Хочеться щось написати та не знаєш що... на загреву чи хомича хоча б слiв не бракувало, а це взагалi помилка! Воно трудову книжку не взмозi було правильно заповнини чи видати наказ на звiльнення/призначення ще на посадi начальника вiддiлу кадрiв. А як iнтриги плете то всi знають. I загреву вона пiдставила, яка б не була та загрева, але пiсля такого кидалова з боку плахотної довiри до неї працiвники не мають...
проблема Показати IP 9 Серпня 2015 09:36
Що в першу чергу буде вирішуватись з тими верстатами: як полатати дахи аварійних приміщень училищ чи як відмити гроші на тій євродопомозі??? - Досвідом в переміщенні верстатів з одного училища в інше можуть поділитись Грушка з Поповичем.
бо фу жара до проблема Показати IP 22 Серпня 2015 22:16
Лише уміло завапнякувались ці бацили , а " сірий кардинал " - Ткачук О. О. причетний до названих проблем та ряду інших мутних справ , залишився " на плаву "... ( в даний час те , що не тоне очолює ПТО Волині ) . Всі решта з управління пішли в " тінь ".
коли віришиться проб Показати IP 9 Серпня 2015 22:01
Дуже треба 8 Липня 2014 19:32 ------Увага ! Зверніть , що проблема стара ( дати коментарів) . Підробніш на сайті ===батов геннадій федорович === Штефан, Луцьк Сьогодні о 09:30:21 Ця свол**а ніколи не накрадеться. Потрібно нам іти й розбиратись. Хай потім судяться. докерувались 8 Липня 2014 21:04 відповісти + 8 - 0 Все, що твориться сьогодні в училищі і навколо нього - закономірний результат діяльності заслужених працівників освіти України ( одна училищна, два управлінських). Докрались. Призначити нормального директора бояться. Ставлять тих, хто погоджується закрити їхні афери. "Закривачі" з поставленим завданням не справляються та ще й під себе гребуть з першого дня. Догреблись. Тепер потрібно відповідати. Звичайно "заслужені" вмиють руки (поважний вік, давність часу,.....). А от тріо "директорів" з підсобниками - цілком придатний "кооператив" для відповідальності.
відсижувалась тихо т Показати IP 18 Серпня 2015 22:14
коментар було видалено
взяти на мушку до відсижувалась тихо т Показати IP 23 Серпня 2015 16:56
Усіх депутатів-перевертнів , усіх державних чиновників ( в управлінні Ткачука О.О.) треба постійно тримати "під прицілом" відповідальності та зобов"язань . Бо вони всі чомусь рвуться до державного корита , де можна красти і брати хабарі. Щодня читаємо про затриманих хабарників. І жодної інформації про повернення накрадених мільярдів в Україні . Народний терпець може лопнути, тоді буде багатьом капець ! Слава Україні !
мудріруємо Показати IP 26 Серпня 2015 21:51
коментар було видалено
патріотам ВН до мудріруємо Показати IP 16 Вересня 2015 22:42
грушка - сеператюжка 0 Таланти відстійників дуже високо оцінюються *заслуги*...і ціняться в УОН , методичному кабінеті *таланти* директоріадного відстійника зокрема Грицьків Котовський-Богданець,який і в армії не служив, але досвідчений і по самі локті грязнолапий злодій якому як тому цигану , все треба ... нержавіючий водонагрівний котел обємом 1м/кубічний - чаї будуть ганяти( після поступлення коштів на державну програму...) . Призначений на платній основі - ГОЛОВОЮ ОБЛАСНОГО МЕТОД"ОБЄДНАННЯ керівників та викладачів допризивної підготовки ПТНЗ області . Таким призначенням методист - сепаратист Грушка віддячує своєму підшефному (квітку корупції запилили-маємо плоди !!!)за вдале виконання вказівок по закриванню училищно-управлінських афер . Тільки вершник без г кавалерист Котовський-Богданець на коні з соняшника завтра приїде в Торчин помахає ... цивіль , перед носом військових керівників . Після такого параду , підготовка захисників Вітчизни значно покращиться . Антикорупційне бюро проводить відбір кандидатів , скоро до роботи приступлять ???
дзвоник на урок Показати IP 3 Вересня 2015 23:12
цитата 27 Серпня 2015 15:38 відповісти + 3 - 0 " Посада керівника управління коштує від 50 до 100 тисяч доларів, залежно від регіонів" - С. Семенченко, Волинські новини 26.08. 2015р. 18.00 - Навіщо Семенченко приїхав до Луцька. - А скільки коштує посада директора училища??? приємлима такса (на модерації) програма директорії- ВПЕРЕД , вперед братки - до спільної мети ! Артист клоунського жанру /богданець-[***],нікому непотрібний москальський холуй,віслюк з масою ярликів показав своє справжнє лице . Без гриму : патріотизму , .../ "Кришувальник" - покривальник , сам попав у відстійник ексдурокторів училища ( засуджених та звільнених без судимості : злодіїв , хабарників , брехунів , ... за " вміле " керівництво ) по вул . Бенделіані . м. Луцька. під патронатом "управління" освіти яке має конкретні призвіська-кликухи , губернатора без якого на даний час (всім відомо) не вирішуються питання прийому на керівні посади в навчальні заклади . Від нині з подачі "ода" освітянами будуть керувати-прикривати ексголови сільських(селищних) рад . Перевага надається , або засудженим , або тим , що зуміли відкупитись від зони ... , зберігши при цьому необхідну для "процедури" працевлаштування чесно зароблених долярів та євро . В перспективі ПЛАНУЄТЬСЯ ._. маючи толкове кримінальне минуле ._. набір груп : батовців ; селищних голів ... з належною підготовкою та ... ПОВНИЙ БЕЗПОВОРОТНИЙ РОЗВАЛ УЧИЛИЩА .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus