USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від Волинської митниці до держбюджету надійшов мільярд гривень

5 Листопада 2008 13:03
1 мільярд гривень спрямувала до державної скарбниці Волинська митниця з початку нинішнього року. Про це 5 листопада інформують «Волинські Новини».
 
До рекордного показника надходжень митники йшли планомірно, – повідомили у прес-центрі Волинської митниці. Цьогоріч митниця вже забезпечила податків та зборів удвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.
 
Середньомісячний фіскальний показник 2008 року сягнув 100 мільйонів гривень. Для порівняння – за кожен місяць нинішнього року волинські митники перераховують державі стільки коштів, як за весь 2002-й. 415 мільйонів гривень від мільярдної суми залишиться у бюджеті області, а збільшення надходжень до обласної скарбниці, порівняно з минулим роком, становить 142 мільйони гривень.
 
Досягти такого високого рівня справляння коштів колективу вдалося завдяки злагодженій роботі волинських підприємств, акредитованих у митниці, які законослухняно сплачують податки та збори. Серед найбільших імпортерів-платників податків – Відкрите акціонерне товариство «Луцький автомобільний завод», відкрите акціонерне товариство «СКФ «Україна», товариство з обмеженою відповідальністю «Елітавто», відкрите акціонерне товариство «Волиньхолдінг», підприємство «Волиньавтомотосервіс».
 
Загалом експортно-імпортні операції у зоні діяльності митниці цьогоріч здійснювали 699 учасників ЗЕД. Основу зовнішньоторгівельного обігу по імпорту з початку 2008 року становили автомобілі, частини та пристрої до транспортних засобів, кузови, полімерні матеріали, вироби з чорних металів, каучук, гума та вироби з неї. Ввезення цих та інших товарів підприємствами Волині в Україну забезпечило вагомий приріст надходжень до бюджету держави.
 
Експортно-імпортні операції підприємства Волині від початку року здійснювали з 82 країнами світу. Найбільша кількість товарів ввозилася з Південної Кореї (24,3%), Словаччини(19,6%), Угорщини(10,8%), Польщі (9,3%), Німеччини(6,9%) . Експортувалися товари до 63 країн , зокрема до Німеччини – 40%, Росії – 16,7%, Польщі – 9%, Білорусі – 5,4%.
 
Серед підрозділів Волинської митниці найкраще спрацювали на наповнення бюджету митний пост «Луцьк», відділ митних платежів, відділ контролю митної вартості та номенклатури, відділ митного оформлення №1 міста Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Зрячий Показати IP 5 Листопада 2008 13:13
А скільки мільярдів від митниці надійшло в кишеню до митників? Чи всі їхні приватні "палаци" побудовані виключно на зарплатню?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus