USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Військових на Волині вчили бізнесу

19 Лютого 2015 14:19
28 волинян отримали сертифікати, які дають змогу їх власникам працевлаштуватися на роботах в Норвегії.

Сьогодні, 19 лютого, в стінах Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки учасникам проекту вручили сертифікати про закінчення навчання.

Проект «Північне сяйво» реалізували Волинський інститут економіки та менеджменту, Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки за участю Міжнародного фонду соціальної адаптації (проект «Україна – Норвегія») спільно з королівством Норвегії.

28 колишніх військовослужбовців, або тих, хто з часом звільнятиметься з лав ЗСУ, мали змогу пройти навчання в рамках «Північного сяйва» за спеціальністю «Менеджмент підприємницької діяльності».

Як розповів Олександр Свередюк, знання, які він здобув під час навчання, можуть знадобитися в майбутньому, коли піде на пенсію після служби в Збройних силах. Там лектори навчали англійської мови, комп’ютерної справи, вчили, як у Норвегії можна відкрити власний бізнес.
Та поки що він, військовослужбовець, – водій-машиніст заправної машини в/ч А 3186 (луцький аеродром). Два місяці: з 20 липня по 20 вересня пробув у зоні АТО. Побував у Слов’янську, Краматорську. Якщо надійде команда вирушати в зону зіткнень – знову поїде, куди відправлятиме командування.

А там, на жаль, здобуті знання не знадобляться. Бо курси – частка суто цивільного життя. Однак, коли настане мир, їх можна буде застосувати.

Декан інституту економіки та менеджменту СНУ Любов Ліпич зауважила, що на базі факультету пройшли перепідготовку військовослужбовці, які звільнені в запас і ті, хто нині служать і беруть участь в АТО.
«Дехто з них не підніметься на цю сцену, бо й зараз виконує завдання в зоні АТО. Я дуже вдячна Фонду, що він обрав наш заклад для цього проекту. Адже військовим, звикши до команд, важко пристосовувати до життя з його небезпеками і перепонами», - зауважила вона.

До слова, цього дня дипломи магістра отримували випускники Інституту економіки та менеджменту. На жаль, один зі студентів цього Інституту так і не отримав диплом магістра, а це - Станіслав Потапчук, який загинув 24 серпня 2014 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
диво Показати IP 19 Лютого 2015 15:22
я звичайно за такі ініціативи, але не в той час коли цивільних мобілізують і вчать за 15 діб на полігоні перед відправкою а АТО, а професійні військові вивчають цивільну справу, диво та й годі.
в норвегии Показати IP 19 Лютого 2015 20:52
коментар було видалено
ЛЮСТРАТОР Показати IP 20 Лютого 2015 00:56
коментар було видалено
Карлін Показати IP 20 Лютого 2015 12:06
Взагалі це мало бути вручення дипломів магістрам інституту економіки і менеджменту ше 12 лютого, а обєднали 2 свята в 1, для чого???? студентів взагалі привітали по-дибільному і кинули ці дипломи як собакам, а декому взагалі не вручили нічього, то нах*ра було переносити це свято???? взагалі зробили свято коли річниця майдану, бред... то нафіга взагалі робити було, якшо ніякої поваги до випускників не проявили... придурки.
Менеджер Показати IP 20 Лютого 2015 13:53
А нам даже дипломів не дали......обідно(((((((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus