USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Власник котельні на Карбишева хоче отримати 1,5 млн боргу від «Луцьктепла»

20 Червня 2017 12:04
Заборгованість зі сплати за оренду котельні на Карбишева за квітень-травень становить півтора мільйона гривень: у ДКП «Луцьктепло» нарікають на складну фінансову ситуацію, арешт рахунків та хочуть зменшити суму оренди, виключивши з неї оренду аварійної труби, що загрожує безпеці працівників.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 червня.

Заступник керівника ТзОВ «Теплоенергоцентр» Богдан Денисюк розповів, що відповідно до договору оренди котельні на вулиці Карбишева між підприємством та ДКП «Луцьктепло», Луцька міськрада виступає поручителем. Оскільки орендодавець не отримав коштів за оренду котельні за квітень та травень (загальна сума заборгованості – 1,5 мільйона гривень), він просить депутатів міськради вчинити дії для погашення заборгованості.

Директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна повідомила, що проблеми у підприємства виникли у квітні, коли НКРЕКП визнала тариф підприємства не зовсім зрозумілим та припинила здійснювати розподіл. Усі надходження підприємства відтоді стали надходити у НАК «Нафтогаз України». Лише у травні вдалося досягти компромісу з комісією і нині «Луцьктепло» розпоряджається 8% надходжень. Наразі 132 мільйони гривень підприємству винен держбюджет як компенсацію за пільги та субсидії. До того ж, відучора рахунки «Луцьктепла» заблоковані за попередні борги.

Окрім цього, ще при огляді майна до укладання договору сторони з’ясували, що частина майна перебуває у непривабливому стані. Так, відповідно до експертизи науково-дослідного інституту Національної академії наук, встановили, що труба від парової котельні, яка не використовується, перебуває в аварійному стані і виконання капремонту вартуватиме стільки ж, скільки ж спорудження нової труби, тож ремонт недоцільний. Водночас потрібно виключити знаходження людей в зоні можливого обвалення труби.

Оскільки існує ризик обвалу труби на працівників ДКП «Луцьктепло», пропонують зменшити розмір орендної плати та виключити з неї оренду вказаного аварійного об’єкту. Це дозволить зменшити орендну плату на 600 тисяч гривень на рік. На лист від ДКП «Луцьктепло» орендодавець відповів, що самотужки замовить іншу експертизу.

Богдан Денисюк повідомив, що орендодавець замовив експертизу в Київському національному університеті будівництва та архітектури. З його слів, демонтаж труби коштував би як половина вартості котельні, а насправді труба не аварійна, а підлягає ремонту.

Депутат Сергій Була зауважив, що держава в особі голови ОДА не турбується про виділення коштів на пільги та субсидії, тож на підприємстві може виникнути колапс і його можуть довести до банкрутства. Він пропонував звернутися до Кабміну та голови ОДА щодо забезпечення коштів компенсації за пільги та субсидії, адже 132 мільйони гривень неможливо компенсувати з держбюджету.

Голова комісії Борис Смаль пропонував рекомендувати департаменту фінансів та бюджету підготувати проект рішення щодо листа ТзОВ «Теплоенергоцентр». Цю пропозицію підтримали члени комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
котельня Карбишева Показати IP 20 Червня 2017 12:09
Я вам все прощаю.
Хлоп Показати IP 20 Червня 2017 12:49
Незрозуміло. Труба ця зараз використовується? Якщо так, як можна не сплачувати оренду її, якщо ні, тоді як можна взагалі було її включати в перелік орендованого майна, навіщо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus