USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Власників машин хочуть обкласти ще одним податком

10 Жовтня 2013 18:31
Власників авто чекає новий екологічний податок. Ним будуть обкладати власників старих машини, а отримані гроші підуть на захист екології, повідомляє «Сегодня».
Нагадаємо, у вересні в Україні вже ввели утилізаційний збір, який передбачає, що у ціну нового авто закладається вартість його утилізації. Водночас закон передбачає, що якщо у автовиробників є свої потужності для розбирання старих машин, вони можуть не закладати збір в їхню вартість.
Українські заводи вже створили такі потужності. Так, наприклад, ЗАЗ має 101 підприємство з прийому старих авто і 25 - з розбирання. Тим часом, під Києвом планується будівництво шредерного заводу для повної переробки автоутилю.
Зі слів керівника української фірми-партнера проекту Олександра Черкаського, вартість проекту становить 3 мільйони євро, а потужність заводу - 20-25 авто на годину. При повному завантаженні за рік завод подрібнить близько 400 тисяч авто, або 5% легкових машин країни.
Проте це складно, адже щороку знімається з обліку менше авто. Тому, вже підготовлений законопроект про обкладення машин, яким більше 15 років, ще одним екоподатком, говорить гендиректор ВААІД Олег Назаренко.
Про суму такого податку поки невідомо, але, зі слів президента Украналітцентра Олександра Охрименка, він буде не меншим 500-800 гривень на рік. Це повинно змусити власників старих машин здавати їх на утилізацію і таким чином забезпечувати роботою шредерний завод і покращувати екологію в країні.
«Але це має бути добровільно, не можна ображати людей похилого віку і змушувати їх платити ще один податок», - зазначив Олег Назаренко.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що утилізаційний збір не змусив українців купувати вітчизняні автомобілі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
валера Показати IP 10 Жовтня 2013 18:43
і це правильно. треба я теж за
для валери до валера Показати IP 10 Жовтня 2013 18:47
ну і дурний ти Валера
Михайло Показати IP 10 Жовтня 2013 19:57
Цей податок будуть сплачувати лише бідні автовласники, які не мають коштів для придбання нових авто
Лучанин до Михайло Показати IP 10 Жовтня 2013 20:26
Вірно. Якби люди могли щороку купляти нову машину, то і не виникало б ніяких проблем. Тепер виходить що якщо раніше дідуля міг 3 рази на рік з'їздити на город, то тепер він буде їздити 1 раз на 3 роки. Якщо так турбуються за екологію то нехай створять підприємства по переобладнанню старих автомобілів на електромобілі на пільгових умовах.
Лев Показати IP 10 Жовтня 2013 20:48
Та п**здьож це знову комусь в кишені грошей мало так от хочуть заставити бідолах зі старими авто ще більше платити. Якби за утилізацію старих давали нові хоча б ті самі ЗАЗ то хто би то драньтя якому 25-30років тримав. Дід має жигуля на якому 30 років їздить і трясеться над ним а тут на тобі ще плати. Курва коли вони вже нажруться суки.
Орест Показати IP 11 Жовтня 2013 09:09
Можливо вже пора подумати, як дати достойні зарплати, щоб українець міг здати машину стару і купити нову. Чи є така розумна голова в нашій країні. Весь час говорять бідному дай, дай. Може вже пора сказати чесно НА, бо ти заробив... Подумайте накінецб про економіку країни...
DВова Показати IP 11 Жовтня 2013 10:12
Банду геть! І не буде таких нелюдських законопроектів.
1 Показати IP 11 Жовтня 2013 12:21
якби люди мали гроші вони б те лахміття самі б повикидали

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus