USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волонтерська допомога не оподатковується

31 Березня 2015 11:20
Благодійна допомога для закупівлі касок, бронежилетів та оплати вартості лікарських засобів, не включається до доходу, що оподатковується, – повідомляє прес-служба Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області.

Йдеться про благодійну допомогу, виплачену (надану) волентерами у будь – якій сумі (вартості) для закупівлі касок, бронежилетів, технічних засобів спостереження, лікарських засобів, засобів особистої гігієни, продуктів харчування, предметів речового забезпечення чи інших товарів (робіт, послуг) за переліком, які визначає Кабінет Міністрів України, або для оплати (компенсації) вартості лікарських засобів, донорських компонентів, виробів медичного призначення, технічних та інших засобів реабілітації, платних послуг з лікування, забезпечення виробами медичного призначення, технічними та іншими засобами реабілітації, послуг медичної реабілітації, санаторно-курортного оздоровлення.

Така допомогу надають благодійники, у тому числі фізичні особи, яких внесли до Реєстру волонтерів антитерористичної операції в порядку, визначеному Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації».

Фахівці ГУ ДФС у Волинській області інформують, шо такі умови та норми уряд передбачив відповідно до п.п. 170.7.8. п.170.7 ст. 170 Податкового кодексу України, і вони поширюються на осіб, зазначених згідно з пп. «а» пп. 165.1.54 п. 165.1 ст. 165.

Зазначимо, що у разі, якщо із суми (вартості) благодійної допомоги, податковий агент або платник податку таки помилково сплатив кошти до державного бюджету, то йому їх повернуть.

Водночас, ті кошти, які волонтери отримали на свох рахунки, але не використали за призначенням, вони повинні перерахувати до Державного бюджету України у порядку, встановленому КМУ.

Нагадаємо, що після скандалу на пункті міжнародного пропуску «Ягодин», митники запропонували чітко врегулювати на законодавчому рівні питання волонтерського руху і гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 31 Березня 2015 12:03
Щеб дали волонтерам безплатни прїзд, земельні ділянки та пільги на комунальні тарифи! Хто за? Га, громадо? Підтримуєте? Га?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus