USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинь – перша за виробництвом молока в Україні

12 Лютого 2013 17:38
За минулий рік за виробництвом молока Волинська область – на першому місці в Україні.

Про це розповів директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко на розширеному засіданні колегії обласної держадміністрації 12 лютого.

«Включаючи переробку в агропромисловому комплексі створиться майже третина валової вартості в усіх галузях економіки області. За темпом виробництва Волинська область займає шосте місце в державі, за обсягами − дванадцяте, а за січень 2013 року за цим показником маємо третє місце у державі. У 2012 році зросло валове виробництво усіх сільськогосподарських культур: зерна вироблено 869 тисяч тонн, зібрано 652 тисячі тонн цукрових буряків, картоплі й овочів − 1,2 мільйона та 282 тисячі тонн» − розповів Юрій Горбенко.

За його словами, Волинь займає першу позицію в Україні за показником виробництва молока в агроформуваннях, по вирощуванню великої рогатої худоби − також першу позицію, а по вирощуванню свиней − шосту.

Він зазначив, що в збільшенні показників у галузі агропромислового комплексу сприяла фінансова підтримка з обласного бюджету - 11,7 мільйона (із них більше 63% коштів були спрямовані на розвиток галузі тваринництва).

«Вцілому на галузі агропромислового комплексу з місцевих бюджету було виділено більше 15 мільйонів гривень. Це один із найкращих показників в Україні» − зазначив Юрій Горбенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
матроскин Показати IP 12 Лютого 2013 18:44
Толку з того що перша по кількості виробленого молока, якщо це ніяк суттєво не впливає на фінансове становище склян, краще б Волинь займала перше місце по закупівельній ціні на молоку у селян!
Рожищанин Показати IP 13 Лютого 2013 10:46
Матроскін попав не в яблучко. На доїльних апаратах вкрали в держави страшні гроші, а тепер ще медаль на груди хочуть. Хай ти той Горбенко розповів як ситуація з Рожищенським сирзаводом? і так закупівельні ціни по області найнижчі по країні, так ще й і боргу висить кількадесят мільйонів. А говорити про дотаціїї не доводиться. парадоксальна ситуація - понад 80 вітсотків молока/мяса виробляється дрібними фермерськими гос-ами та одноосібниками, а понад 90 відсотків дотацій отримують крупнотаварні. Де логіка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus