USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинь готує проекти на кредити: область буде шостою в Україні

23 Липня 2013 13:30
Проблеми ЖКГ можна вирішити, лише взявши кредит, - переконують владці. Держава обіцяє віднайти 50 мільярдів гривень гарантій на кредити. Уже 5 областей подали проекти. Волинь має стати шостою, - закликав керівників місцевих громад перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко.

Кредити можна брати за декількома напрямками: ЖКГ, недобудовані об’єкти, санація будівель, енергозбереження. На Волині визначили 63 об’єкти, де необхідні капіталовкладення. З них – 30 є нагальними.

Орієнтовна вартість – 250 мільйонів гривень. За 10 днів Олександр Башкаленко закликав лідерів місцевих громад визначитися зі своїми довгобудами. «Це унікальна можливість. Кредит на 10 років під 10 відсотків. Якщо відразу повне погашення відсотків, то ставка буде меншою. І найголовніше – держава дає гарантії,» - наголосив перший заступник голови ОДА.

Згідно з цією державною програмою визначили три державні фінансові установи-кредитори: «Ощадбанк», «Укрексімбанк» та «Укргазбанк». Для отримання кредиту треба подати заявку, техніко-економічне обґрунтування та фінансову звітність. Перевага буде надаватися проектам розвитку, що є самоокупними. Звертатиметься особлива увага на джерело погашення заборгованості.

Представники банків пообіцяли, що будуть дуже лояльними при розгляді заявок.

«Ми будемо давати кредити навіть при збитковій діяльності, аби вона не була хронічною. І кредитуватимемо за наявності кредитів у інших банках, але також не задавнених», - резюмував один з банкірів.

Проаналізуємо усе вищесказане та перенесемо в реалії сьогодення місцевих громад. Міські ради не можна назвати прибутковими підприємствами. Джерела надходжень, а це - земельні ділянки, які вони дають в оренду, скоро закінчаться. Кредитів – вистачає, й гасять їх – не дуже справно. Тому варто очікувати, що проблеми ЖКГ можуть стати проблемами з банками.

Костянтин ЯВОРСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 23 Липня 2013 14:58
Так просто і геніально -фантастика Тільки чому цього ніхто не зробив раніше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus