USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинська прокуратура «взялася» за менеджерів «Західінкомбанку»

2 Жовтня 2014 12:07
Прокуратура Волині розпочала кримінальне провадження про розтрату службовими особами «Західінкомбанку» понад 100 мільйонів гривень. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Відділ захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури Волинської області перевірив додержання вимог законодавства про банківську діяльність у ПАТ «Західінкомбанк».

Встановили, що службові особи банку за клопотанням чотирьох позичальників кредитних коштів банку в загальному розмірі 103,5 мільйона гривень незаконно прийняли рішення про зміну виду застави на забезпечення повернення цих коштів з депозитних вкладів на неіснуючі товари в обороті.

У подальшому, службові особи банку, зловживаючи службовим становищем, при наявності заборгованості зі сплати відсотків у цих позичальників ухвалили рішення про відтермінування сплати ними відсотків та про розірвання договорів застави.

Унаслідок цього службовці ПАТ «Західінкомбанк» вчинили розтрату коштів банку, видавши суб’єктам підприємницької діяльності кредитні кошти на суму 103,5 мільйона гривень.

Окрім того, через незаконні дії працівників банк на сьогодні не отримав 7,4 мільйона гривень відсотків по цих кредитних договорах.

Відомості про розтрату майна службовими особами банку шляхом зловживання ними службовим становищем внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, у травні цього року НБУ визнав неплатоспроможною цю фінансову установу, яка вже 5 років має проблеми з виплатою грошей вкладникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 2 Жовтня 2014 12:31
Там взагалі всіх треба засади,к як не одне, то друге!Не надання достовірнох інформації клієнту банка та нотаріусу-це як називаєтьсяч???А хамське відношення, а затягування процесу?!взагалі НОНСЕНС,А НЕ БАНК! ЧОГО ДОСІ ВСІ ТАМ СОБІ ГУЛЯЮТЬ І ПРАЦІВНИКИ ТЕЖ!!!Охоронець один чого вартує, дід старий....,а язик,точно як до москви,бо за москву і виступає нелюд!
економіст Показати IP 2 Жовтня 2014 15:25
Мартиняк, поверни кредити!!!
Я Показати IP 2 Жовтня 2014 15:33
Ну що ви, не для того він депутат і знову преться щоб кредити повертати. А пенсіонери повмирали копійки своі не отримавши
Лучанин Показати IP 2 Жовтня 2014 17:15
"... службові особи банку за клопотанням чотирьох позичальників кредитних коштів банку в загальному розмірі 103,5 мільйона гривень незаконно прийняли рішення ..." Ну і в корись яких позичальників було прийнято такі рішення ??? Оголосіть весь список ??? Я думаю, що без Єремєєва там не обійшлося...
РОМАН Показати IP 2 Жовтня 2014 17:41
Не заю за всіх - а власниця ГАЛИЧИНАТАБАК- Сухомлин Л. на 4,5 млн.грн точно співучасник деребану. Взяла кошти під заставу товару-і збанкротила фірму.Створила собі нову Галичина -Табак і прекрасно поживає .Їздить по Іспаніях і мала десь вкладників.Можливо журналісти Волинських Новин поцікавляться в цієї пані -коли поверне кошти ? Деякі з журналістів добре знайомі з Сухомлин Л.-то може використали б своє знайомство для справедливих речей ?
Бульдог Показати IP 3 Жовтня 2014 10:09
Докерувалися пані Скиба і пан Шерстюк зі своєю коханкою................

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus