USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські райони не можуть використати кошти через бюрократію ОДА

2 Грудня 2016 12:44
Облдержадміністрація не виконує рішення бюджетної комісії, через що райони не можуть освоїти виділені їм кошти.

Про це стало відомо під час позачергової 9 сесії Волинської обласної ради, яка відбулася 1 грудня.

Депутат Андрій Турак у своєму запиті повідомив, що наприкінці року чимало районів не виконають робіт через бюрократію. Зокрема, він пояснив, постійна комісія з питань бюджету ще 16 листопада погодила перерозподіл бюджетних призначень, згідно з пропозицією облдержадміністрації і рекомендувала голові ОДА підписати відповідне розпорядження. Проте департамент фінансів наполягає на тому, щоб окремі рішення були затверджені сесією. Зокрема, це стосується виділення коштів у Горохівський і Любомльський райони.

«Внесіть негайно і дайте можливість районам освоїти ці кошти. Цих грошей райони чекають. Якщо сьогодні на сесію не внесуть це питання, то 21-го грудня буде запізно і райони не освоять коштів», - звернувся депутат до голови ОДА Володимира Гунчика.

Депутати запит колеги підтримали. Проте це питання так в сесійній залі ніхто не розглядав, адже ані голова ОДА, ані його заступників в сесійній залі не було. Відомо, що того дня Володимир Гунчик вирішив відвідати замість сесії обласної ради, де він є ще й депутатом, форум підприємців.

До слова, під час цієї ж позачергової сесії депутати проголосували за протокольне доручення включити в порядок денний чергової сесії облради звіт голови ОДА, під час якого він має повідомити про те, наскільки освоїли райони виділені їм кошти. Всім депутатам працівники апарату мають також підготувати порівняльну таблицю, в якій буде відображено, кількість виділених коштів за програмами і їх освоєння.

Голова облради Ігор Палиця повідомив, що у випадку, якщо виявиться, що окремі посадовці, у тому числі заступники голови ОДА, чи голови РДА саботують виконання рішень обласної ради, то ставитиметься питання про невідповідність цих чиновників займаним посадам. І депутати готові клопотати про звільнення цих осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
О-йой Показати IP 2 Грудня 2016 12:53
Біда, біда - Гунчик один раз пропустив сесію, а Палиці рік немає на роботі, то так має бути. От нехороший Гунчик.
ЛУЧАНИН Показати IP 2 Грудня 2016 19:14
ПАНОВЕ ОБЛАСНІ ОБРАНЦІ НЕ ПУТАЙТЕ МІСЦЕВЕ САМОВРЯДУВАННЯ З МІСЦЕВИМ САМОДУРСТВОМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus