USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські засуджені допомогли коштами бійцям АТО. ОНОВЛЕНО

25 Вересня 2014 18:07
Засуджені, працевлаштовані в бригаді з виготовлення бруківки Цуманської ВК (№84) управління ДПтС України у Волинській області, вже вдруге беруться допомогти співвітчизникам.

Так, засуджені бригади перерахували одномісячний заробіток для 12-річного хлопчика-волинянина, хворого на онкологічне захворювання, загальною сумою 2138 гривень.

Другою доброю справою стала ініціатива п’ятьох засуджених перерахувати залишки депозитних рахунків у сумі 4508 гривень на допомогу військовослужбовцям в зоні АТО, - повідомили у прес-службі управління ДПтС України у Волинській області.

Зі слів директора підприємства установи, бригада з виготовлення бруківки показує непогані успіхи виробництві: засуджені працюють 40 годин на тиждень, виконують норму виробітку та загалом виконують 20-30 % місячного плану установи по виробництву.



Бригадир даної бригади Володимир Бух виступив з пропозицією надати благодійну допомогу до отця Михаїла Кулакевича, котрий проводить душпастирську роботу в колонії, оскільки Свято-Покровська селищна громада розпочала благодійну діяльність для українців-учасників бойових дій з перших днів початку призову населення. Варто зазначити, що громада допомагала військовослужбовцям не лише молитвою та освяченням речей призваних земляків, а й збираючи кошти на бронежилети, речі першої необхідності.



Як прокоментував отець Михаїл Кулакевич: «Такі акти милосердя є результатом виховної, проповідницької роботи. Засуджені залишаються людьми, мають добрі наміри в душі. Для цього церква діє в установі, щоб допомогти піднятися духовно і морально». Засуджений Володимир Бух, котрий є постійним прихожанином Храму Святого Миколая Мірлікійського Чудотворця в установі, після служби поцікавився: як можна зробити внески, щоб зробити добру справу. Отець Михаїл вирішив допомогти коштами потрапити за призначенням. На переказані кошти буде придбано медикаменти та теплі речі для військовослужбовців, які беруть участь у військових діях на Сході України.



В коментарі засуджений Володимир Бух, зазначив, що це мінімум, який вони можуть зробити для солдат, які відстоюють територіальну цілісність нашої держави. Взагалі, він особливо не хвалиться спільним добрим вчинком, принагідно пригадує слова преподобного Серафима Саровського, в яких йдеться, що благодійник, який напоказ робить добро – однією рукою дає, іншою – забирає.

До слова, працівники Цуманської виправної колонії (№84) управління ДПтС України у Волинській області проявили ініціативу та вирішили допомогти постраждалим військовослужбовцям в зоні АТО. Нещодавно протягом доби вони зібрали 2,200 гривень для закупівлі медикаментів. Окрім того, працівники місяць тому зібрали 4 тисячі гривень для допомоги військовослужбовцям в зоні АТО. Спільно з виконкомом Цуманської селищної ради на зібрані кошти було придбано бронежилети. В доставці до східних областей держави благодійної допомоги посприяв депутат селищної ради Роман Чорненький.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus