USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Волинські підприємства оцінюють свій стан як задовільний. ОПИТУВАННЯ

23 Квітня 2013 18:30
Чергове щоквартальне опитування керівників підприємств про оцінку поточної та майбутньої ділової активності, інфляційних та курсових очікувань, змін економічної ситуації в країні провів Національний банк України у лютому 2013 року.

Про це повідомили у прес-службі управління Національного банку України у Волинській області.

Подані нижче результати є відображенням лише думки респондентів – керівників підприємств України і не є оцінками та прогнозами Національного банку України.

Згідно з результатами опитування оцінки респондентів щодо обсягів виробництва товарів та послуг в Україні в наступні 12 місяців зросли.

Інфляційні очікування сягнули найнижчого значення за весь період проведення опитувань. Основним фактором зростання споживчих цін респонденти назвали зростання витрат на виробництво.

В опитуванні, проведеним управлінням Національного банку України у Волинській області, взяло участь 21 підприємство (загалом по Україні 1261 підприємство), що представляють економіку за основними видами діяльності, формами власності, розмірами за кількістю працівників.

Основна частка респондентів (71,4%) Волинської області оцінює свій фінансово - економічний стан як задовільний. Близько половини опитаних сподіваються на стабільні відповідно до досягнутого рівня обсяги реалізації для своїх підприємств у наступні 12 місяців, а 33% опитаних спрогнозували збільшення обсягів реалізації.

Респонденти позитивно оцінили перспективи розвитку своїх підприємств у наступні 12 місяців та прогнозують збільшення обсягів реалізації, зростання інвестиційних видатків у будівництво та збільшення кількості працівників на своїх підприємствах.

Ціни на енергоносії та на сировину і матеріали залишаються найвпливовішими чинниками змін відпускних цін виробників (66,7% та 57,1% відповідей відповідно).

За очікуваннями респондентів потреби у позикових коштах у наступні три місяці проти попереднього опитування зменшаться. Більша частка респондентів (61,9%) не планують брати банківські кредити. Решта опитаних підприємств планує отримувати кредити в національній валюті. Найбільш впливовими факторами, що змушують підприємства уникати використання кредитних послуг банків є занадто високий рівень відсоткових ставок, складна процедура оформлення документів.

Жодне з опитаних підприємств не мало проблем зі своєчасним та повним проведенням операцій з коштами, розміщеними на банківських рахунках.
Звіт «Ділові очікування підприємств України» розмістили на сторінці Офіційного інтернет - представництва Національного банку України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus