USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські селяни не хочуть працювати

11 Серпня 2010 10:32
За п’ять років на Волині удвічі помершало сільськогосподарських підприємств.

Про це розповів начальник ГУ агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко, – інформує 11 серпня ЗІК.

Якщо у 2005-му у сільському господарстві Волині працювало 29 тисяч сільгосппідприємств, то нині – 14 тисяч.

В області понад 160 тисяч одноосібних селянських господарств, які займаються веденням сільського господарства. Ця категорія виробляє 74% валової продукції, решту – сільськогосподарські підприємства та фермери.
«Якщо говорити про стимул та інтерес одноосібного господаря до роботи, то він не зовсім є, оскільки одноосібник не може розраховувати, що у нього буде пенсійний стаж», – сказав Горбенко.
За його словами, хоча зайнятість населення у сільському господарстві скоротилася вдвічі, виробництво сільськогосподарської продукції зросло на третину.
Тенденція – одноосібне господарство із 81% виробництва валової продукції зійшло до 74%. У той же час сільськогосподарські товаровиробники та фермери нарощують виробництво.
У сільське господарство входять потужні організації, холдинги, і треба працювати над тим, як зайняти населення, – вважає начальник управління. Якщо правильно організувати роботу, забезпеченим може бути й одноосібне селянське господарство. Зокрема, прийнята обласна програма підтримки одноосібників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ястребок Показати IP 11 Серпня 2010 16:56
Давайте, організовуйте роботу. Бажаю успіхів. І чекаю на результати, звісно. А то досі... гаразд, не буду про помаранчевих.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus