USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинській молоді часткового відшкодування з держбюджету відсоткової ставки за кредити вистачить лише на півроку?

3 Березня 2009 08:52

Наразі на Волині не можуть гарантувати виплат позичальникам відшкодувань із держбюджету відсоткових ставок за кредити у повному обсязі. Про це під час засідання постійної комісії облради з питань молодіжної політики, спорту та туризму сказав директор Волинського регіонального управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» Олександр Максимчук, – 3 березня інформує репортер «Волинських Новин».

 
Насамперед Олександр Максимчук коротко прозвітував про перебіг виконання обласної довгострокової цільової програми «Житло для молоді» за 2008 рік. Наприклад, минулого року Волинське регіональне управління державної спеціалізованої фінансової установи «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву» з державного бюджету отримало понад 7 мільйонів гривень.
 
Із цієї суми 5 мільйонів гривень пішло на часткову компенсацію відсоткової ставки кредитів комерційних банків. За рахунок коштів, отриманих із держбюджету на надання пільгових довготермінових кредитів, у 2008 році 10 сімей отримали кредит на будівництво житла.
 
Як зауважив Олександр Максимчук, у районах ще одна програма молодіжного будівництва «Власний дім» витісняє представлену ним «Житло для молоді».
 
Невтішна ситуація, за словами директора регіонального управління, – з фінансуванням із державного бюджету. Пан Максимчук розповів, що «ми не можемо гарантувати виплат позичальникам відшкодувань з держбюджету відсоткових ставок за кредитами у повному обсязі». За його словами, коштів, які є наразі , вистачить лише на перше півріччя. У нас поки є 50 мільйонів гривень, а потрібно 128, – сказав він.
 
Довідково:
 
Станом на 1 січня 2009 року в регіональному управлінні Фонду перебуває на обліку 1 тисяча 510 молодих сімей та одиноких молодих громадян на отримання пільгового довготермінового кредиту і 1 тисяча 686 кандидатів на отримання часткової компенсації відсоткової ставки кредитів комерційних банків. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Показати IP 4 Березня 2009 12:19
Влада знаходиться у пердставників банків. В таких умовах сподіватись на полегшення для людей н варто. Тото сподіватись можна, але давити все одно будуть. Народ викинутий від влади. Задля інтрересів громадян нічого не робиться-хіба лиш щб не здохла якаь його частина, щоб було кому працювати на олігархократів. Місцеві злодії завжди вдавано на стороні людей-на те мйсцеві, але працють на спілку з київськими-на те й злодії. Викручуватись і активно шукати шляхів вилізення з кабали потрібно не самому. Це фішка влади. Пробуват иі пробувати двити громадою. Якщо банкротують люди і не можуть віддат икредити, то чого не банкротують банки, які їх позичали? Справделивий варіант-заборона підняття проценту, не бачив в дговорі цих пунктів-це підстава до розриву, можна бити адвокатським фронтом в додаток до політичного. Тільки в так і в боротьбі буде результат. Українське питання http://sites.google.com/site/ukrainianquestion/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus