USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським освітянам та медикам бракує коштів на виплату зарплати

12 Лютого 2018 11:36
На понад 100 мільйонів гривень не забезпечені видатки на оплату праці освітян та медиків на Волині.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 12 лютого.

Директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк поінформував, що з 60 місцевих бюджетів, які мають прямі міжбюджетні відносини з держбюджетом, 31 бюджету необхідне збільшення видатків на оплату праці. Найбільші суми незабезпеченості за галузями освіти та охорони здоров’я – 125,6 та 55,2 мільйона гривень відповідно, що в загальній сумі займає понад 91%. При цьому, видатки оплати праці працівників, які проводяться за рахунок освітньої субвенції з держбюджету, не забезпечені на 92,7 мільйона, за рахунок медичної субвенції – 55,2 мільйона.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик відзначив, що, наприклад, нині є величезний дефіцит коштів з забезпечення Іваничівської районної лікарні внаслідок того, що там є персонал, витрати на утримання лікарні, але немає завантаження закладу. Отже, згодом може виникнути проблема, зважаючи на те, що кошти йтимуть за хворим. Він закликав посадовців управлінь освіти та охорони здоров’я ОДА проаналізувати кожну гривню дефіциту та дати відповідні пропозиції щодо додаткової субвенції на утримання освітніх та медичних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ДЕРЖСЛУЖБОВЕЦЬ Показати IP 12 Лютого 2018 13:27
ЦЕ НАСЛІДКИ РЕФОРМ А ЩО БУДЕ ЯК ГРОМАДИ ОТРИМАЮТЬ ЦЕЙ СПАДОК ТОДІ ГОЛОВА ОДА СКАЖЕ У ВАС Є ГРОШІ ТО УТРИМУЙТЕ НЕ МАЄ ТО ЗАКРИВАЙТЕ ЦЮ ЛІКАРНЮ ЧИ ФАП АНАЛОГІЧНО І ПО ШКОЛАХ А ДЕ ВІЗЬМУТЬСЯ ГРОШІ У ГРОМАД ЯКЩО ВОНИ ПРАКТИЧНО ВСІ ДОТАЦІЙНІ А ЯКЩО СЬОГОДНІ ДЕРЖАВА ЗРОБИЛА ТАКУ ДІРКУ У ФІНАНСУВАННІ ТО ЩО БУДЕ ДАЛІ А ЗАЛЯКУВАТИ КЕРІВНИАІВ ЦЕ ВЗАГАЛІ ГАНЬБА
Заприємне Показати IP 12 Лютого 2018 17:53
А де ж взялися ті суми незабезпечності скільки запросили субвенції стільки й отримали.А тепер через "хорошого спеціаліста" у відповідній структурі страдають вчителі, лікарі.
Заприємне Показати IP 12 Лютого 2018 17:56
І як завжди крайнім залишається народ а слуги народу не при ділах. ( зате при зарплатах)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus