USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський агробізнес не боїться Європейських стандартів якості. РЕПОРТАЖ

16 Липня 2014 07:00
Директор торгової марки «Угринів Молоко» Андрій Турак впевнений, що виробництву не страшні високі вимоги якості Європейського союзу. Чоловік каже, що його молочні продукти чи не єдині в регіоні, при виготовлені яких не додають шкідливих добавок та «Е»-консервантів.

Нинішнє господарство діє на базі колгоспу, який був створений в повоєнні роки та працював до «нульових». Як зазначив Андрій Турак, щоб зберегти господарство, він вирішив взяти в оренду кошти для того, щоб почати тут господарювати. Нині господарство налічує близько 2000 голів великої рогатої худоби, з них 950 дійних корів. Це дозволяє виробляти в день більше 17 тон молока, проте на переробку йде близько 5 тонн, адже виробничі потужності розраховані на певну кількість продукції. Залишки сировини продають іншим виробникам, серед яких є всім відома фірма «Галичина».

«Угринів Молоко» спеціалізується на виготовленні продукції екстра та вищого класу. Зокрема, це молоко, сир, ряжанка, кефір та сметана. Підприємство має статус виробника дитячого та дієтичного харчування. Саме тому левова частка продукції іде в дитсадки, школи, тощо. Термін зберігання для угринівського молока — 4 дні, для сметани та кефіру — 7 днів. Саме такі терміни скисання справжньої натуральної молочної продукції, виготовленої без сторонніх хімічних домішок.

«В нашій продукції немає сторонніх шкідливих добавок чи консервантів. Тому й термін зберігання такий малий. Наша сметана зберігається 7 днів, а ви прийдіть в магазин, подивіться на прилавки – там всі по 14 днів. Як молочна продукція натуральна може 14 днів зберігатись? Лише з консервантами та замінниками», - каже директор торгової марки «Угринів Молоко».
Шлях молочних продуктів до прилавків волинських магазинів розпочинається на фермі, яка знаходиться в селі Угринів Горохівського району. Тут живе тисячі корів, які цілодобово знаходяться в стійлах.
Зі слів директора підприємства, це допомагає контролювати їх раціон, щоб тварина не з’їла шкідливої рослини.

«Цим і небезпечна продукція, зроблена з молока, яке купують в людей. Корова може хворіти, не завжди є можливість контролювати якість сировини», - впевнений Андрій Турак.

Поруч з фермою розміщений доїльний цех. Корів доять о 5 ранку, в 13:00 та 19:00.
Після закінчення процедури, соски тварин покривають спеціальним матеріалом, «пломбуючи» їх до наступного доїння. Таким чином технологи запобігають проникненню інфекцій, шкідливих мікроорганізмів та бруду.

Тут же молоко охолоджують до температури 6 градусів та відправляють далі – або іншим виробникам, або на власний завод по переробці.
Холодильна установка
Холодильна установка
Зі слів власника, виробництво отримує рівно стільки сировини, скільки потрібно для поточного виготовлення. Мовляв, тому завжди є можливість підвозити свіже молоко з ферми, яка знаходиться в декількох кілометрах поруч.

Обладнання для нього виготовила та змонтувала ізраїльська фірма «TESSA». Ще частина устаткування – з Індії. Потужність заводу за одну зміну становить 5 тонн молочної продукції за добу. Зі слів директора підприємства це нормальна цифра, проте він зазначає, що свіжої і натуральної сировини достатньо, щоб збільшити потужності виробництва навіть вдвічі чи втричі.
Готову продукцію складають в холодильній камері, де вона очікує відправки в магазини.
Саме звідси молочну продукцію торгової марки «Угринів Молоко» відвозять біженцям зі Сходу, які проживають у Луцьку. Як розповіли громадські активісти, директор підприємства сам знайшов їх контакти та запропонував безкоштовно допомагати сім’ям переселенців.

Андрій Турак впевнений, що бізнес має бути соціальним і дбати про людей. Тому, коштом підприємства (а це близько 100 тисяч гривень) в Угринові роблять ремонт місцевої школи, допомагають в благоустрої села. Проте, зі слів директора торгової марки «Угринів Молоко» Андрія Турака, це лише початок, адже розпочинається реалізація п’ятимільйонного проекту від Євросоюзу.

У якості своєї продукції Андрій Анатолійович впевнений – каже, що йому не страшні високі стандарти якості, встановлені на товари в Європі. Каже, що їх на підприємстві дотримуються вже давно, і яскравим доказом цього є перемога угринівського молока на всеукраїнському конкурсі «100 кращих товарів України».
Пакувальна лінія
Пакувальна лінія
Пакувальна лінія
Пакувальна лінія
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Земляк Показати IP 16 Липня 2014 09:38
От брехати він мастак. 90% написаного це неправда. Тураку притаманні такі риси ОБМАН,ПОЛІТИКАНСТВО,ГРОШОЛЮБСТВО І ПІДСТУПНІСТЬ.
Знаю Показати IP 16 Липня 2014 09:55
Турак будучи депутатом обласної ради з бюджету отримав понад 10 000 000 гривень.Продукція його нічим не краща від Молокії м. Тернопіль, але він продає молоко в бюджетну сферу (школи,садочки) по 8.50 грн. за 1 літр при ціні молока 4.00 грн. Ось вам і псевдопатріоти.
Анонім Показати IP 16 Липня 2014 11:40
Аж смешно!
Му-му Показати IP 16 Липня 2014 11:42
Турак це політична п....тутка.
знаючий Показати IP 16 Липня 2014 12:21
Турак молодець, за час свого керівництва зробив один з самих потужніших колгоспів в Волинській обл. Він забезпечив людей в селі робочими місцями (молоді теж багато працює), але є одне НО...,коли зловить когось на робочому місці напідпитку відразу виганяє, тому багато негативу та заздрості в його адрес. Молочна продукція угринівська супер, тільки її купуємо. Турак так тримати.
З Угринова Показати IP 16 Липня 2014 12:31
А зарплати мізерні.От вам молодець
знаючий до З Угринова Показати IP 18 Липня 2014 10:04
мізерні це які?
Землякам, які му-му Показати IP 16 Липня 2014 12:41
Шановні земляки му-му! Якщо ви створите хоча б пять робочих місць і дасте зарплату людям, я буду вас поважати. А поки що робіть му-му і не заважайте людям працювати. Щасливо.
МТЗ Показати IP 16 Липня 2014 12:49
Виганяє з роботи пяниць? Коли б не Ми не булоб кому робити за ті сльози, що він платить. В молоко сиплють якийсь порошок , а з ферми молоко відправляють на Львів.
Землякам які му- му Показати IP 16 Липня 2014 13:01
А хто ти такий( а) щоб вирішувати поважати чи не поважати? Наводять факти і їх потрібно , або визнати, або заперечити. Те , що Турак платить людям мізер говорять в Горохові і районі люди і це факт.
Натурал Показати IP 18 Липня 2014 01:23
Звичайний антиокислювач засипають.Головне щоб не прокисло.Натуральне молоко і кислячок тільки в шановної тещі в селі.Пити це пійло чи дітям давати нізззя!!!
312 до Натурал Показати IP 21 Липня 2014 11:51
Може такий грамотний і скажеш що конкретно?? антизіпсовувач, блін)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus