USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянина не розрахували карткою, магазин оштрафували

28 Листопада 2013 09:09
Адміністративно-господарську санкцію до магазину, в якому не можна було розрахуватися електронним платіжним засобом, застосували у Луцьку, - пише IA ZIK.

Згідно з інформацією начальника інспекції з питань захисту прав споживачів у Волинській області Івана Смоленга, до них надійшло звернення громадянина. Він поскаржився, що в магазині, який торгує спиртним та цигарками, не дають розрахуватися за товар електронним платіжним засобом.

Фахівці Держспоживінспекції провели контрольну перевірку правильності розрахунків із споживачами за реалізовану продукцію і встановили «відмову споживачу в реалізації його права використовувати при розрахунках електронні платіжні засоби».

Згідно з результатами перевірки суб’єкта господарювання зобов’язали обладнати торговий заклад електронним платіжним засобом для здійснення розрахунків за продані товари.

За виявлені порушення винну особу притягнуть до адміністративної відповідальності. До господарюючого суб’єкта застосують адміністративно-господарську санкцію.

«Це – 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або 8,5 тисячі гривень», – зазначив у телефонній розмові начальник Держспоживінспекції Волині Іван Смоленг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
споживач Показати IP 28 Листопада 2013 10:23
100% власник не захотів забашляти?!!
олег Показати IP 28 Листопада 2013 10:45
Власнику не хочеться платити податки от і не ставить термінал.
Ольга Показати IP 28 Листопада 2013 12:01
Таких магазинів у нас ТЬМА. Як і робочих місць без офіційного оформлення працівників...А ХТО З ЦИМ ЩОДЕННО ВЕДЕ БОРОТЬБУ,виявляє,карає? лише епізодично,на жаль
legeo Показати IP 28 Листопада 2013 16:34
Громадянину дуже хотілося випити і зпалити цигарку, чому ж він тоді так розлютився на магазин?! Дійсно, у нас таких ТЬМА.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus