USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Восени борщовий набір на Волині подешевшає?

7 Серпня 2014 17:17
Дешевшими, як торік, виявились овочі так званого борщового набору. Так, за кіло картоплі на волинських ринках просять в середньому три гривні. Стільки ж коштує цибуля, молоденький червоний бурячок. Морква на гривню дорожча, а капуста потягне до двох гривень, - інформують «Відомості».

Фермер Руслан Хомич каже, що таким цінам посприяв хороший урожай.

— Овочева група цього року дуже добре вродила, тішаться достойним врожаєм навіть у тих районах Волині, де раніше «нічого не росло», — каже господарник. — Але радіти рано, бо велика частина овочів ще в землі, а природні катаклізми можуть статися в будь-який момент, та й ситуація в країні невідомо яким боком обернеться.

Руслан Миколайович припускає, що на осінь борщовий набір ще впаде в ціні. З його слів, кілограм бараболі, моркви, буряка, капусти коштуватиме від однієї до двох гривень.

Із фруктів найдешевші кавуни — від трьох гривень, за кіло херсонських динь просять шість, а от уже за «амал» — 10. Не надто потішиш себе цього літа й персиками, що коштують від 17 гривень, та виноградом, який потягне від 27 до 35.

Захмарними видаються ціни на імпортні плоди: лимони — 37 гривень, ківі — 45, банани, апельсини —15–20.

Зменшує потяг господинь до консервації й цьогорічна вартість цукру. Так, ще торік улітку він коштував близько семи гривень за кілограм, а зараз кіло солодкого піску обійдеться щонайменше в 10.

Пішли вгору й ціни на крупи. Як повідомляє агентство AgroNews, в Україні за останні тижні липня подорожчали пшоно, рис, гречка, манна та вівсяна крупи. Найбільше додало в ціні пшоно — майже 7%, при цьому його вартість на Волині найвища з усіх регіонів і становить 10 гривень за кілограм. Рис теж подорожчав і вартує 9–12 гривень, гречка — від 9, пшенична крупа — 5, горох — 7.

До початку зими прогнозують іще одне збільшення вартості круп. Зауважимо, що наприкінці минулого року за кіло рису просили від 7 гривень, гречка коштувала 6, а пшеничну крупу можна було знайти по 2,60.

Волинських землеробів таке подорожчання круп дивує, кажуть, в чому причина — невідомо. Мовляв, тут у черговий раз наживаються крупні трейдери, наганяючи вартість готового продукту, бо зерно у селян купують за тією ж ціною, що й минулого року.

Ще одним літнім «сюрпризом» став стрибок ціни курятини. Нині за кілограм філе просять 44 гривні. А гомілки, стегна, четвертинки, крильця коштують у межах 30. При цьому ще навесні курячі субпродукти вартували 22–24 гривні, а добротне філе на кістці — 26, коли зараз потягне майже 33.

Стабільно дорогим лишається й інше м’ясо. Ціна на свинину стартує з 45 гривень за кіло такого собі м’ясця, тоді як відбірна шинка обійдеться у 60, а в супермаркетах —
й у цілих 80 гривень. Ясна річ, подорожчав і фарш — тепер у середньому коштує до 39 гривень. На диво, тримається ціна на сало — від 15 до 25 гривень за кілограм.

Так само поки не зросла вартість і молочних виробів. Літр домашнього молока оцінюють у 7 гривень, тоді як «заводське» коштує в середньому 9, сепараторна сметана — 36, кисломолочний сир — 20 гривень за кілограм, вершкове масло — 65.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
українець Показати IP 7 Серпня 2014 17:18
У нас і так усе дешевшає кожен день!
Patrik Показати IP 7 Серпня 2014 21:11
Невдячна це справа - прогнозувати майбутнє, тим більше гадати, які будуть ціни восени... Зараз нікому невідомо, що чекає пересічного українця протягом дня, а не то, що буде через місяць-два.
1 Показати IP 23 Травня 2018 18:12
Це ціни яких років? Цукор не менше 12 в магазинах

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus