USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Витрати на свято у Луцьку: 77 тисяч на квіти, прапорці, сувеніри

23 Серпня 2015 11:50
Чи може дозволити місто 77 тисяч гривень на квіти, прапорці й сувеніри?

23 та 24 серпня у Луцьку відбуватимуться загальноміські святкові заходи з приводу трьох свят: Дня прапора, Дня Незалежності та Дня міста.

Традиційно заплановано підняття прапорів – державного й стяга міста перед приміщенням мерії, офіційну зустріч делегацій з міською владою, покладання квітів до пам’ятників, а також десятки масових заходів – мистецьких, спортивних тощо, - інформує «Комунальний патруль».

Приміром, з Білорусі та Польщі приїдуть ветеранські футбольні команди, аби взяти участь в міжнародному турнірі й позмагатися з лучанами, у кого більше лишилося пороху в порохівницях. Серед інших спортивних планів – шахово-шашковий турнір, відкритий турнір зі стрітболу та боксу, велопробіг вулицями міста.

Для шанувальників високого мистецтва – Кобзарське Віче, фестиваль дзвонового мистецтва «Благовіст Волині», мистецький проект «Urbs Lucoria-Грод Луцький», фестиваль карильйонної музики (карильйон – набір точно налагоджених дзвонів з механічним керуванням) та мистецька акція «Україна – Єдина!».

Особливою подією для Луцька стане відкриття 23 серпня пам’ятного знака «Волинським Героям Майдану» на меморіальному комплексі «Вічна слава». Проект цього пам’ятника затверджували не без проблем. Ще в середині травня конкурсне журі оголосило, що визначилося з ескізом, вибравши пропозицію скульпторів із Львівської національної академії мистецтв.

В основі скульптурної композиції мала бути фігура архистратига Михаїла, який є покровителем воїнів. Проте на початку липня міський голова Микола Романюк опублікував на своїй сторінці в мережі «Фейсбук» інший ескіз пам’ятного знака, зазначивши, що загальна вартість проекту – 1,04 мільйона гривень, а із міського бюджету виділили лише 800 тисяч гривень. Відтак, опублікував реквізити банківської картки, куди можна перераховувати кошти.

Автором проекту нової скульптури стала Ірина Дацюк. Її пропозицію погодила і родина луцького героя Майдану Василя Мойсея, на чиїй могилі, власне, й буде споруджено стелу.

Загалом кошторис пам’ятного знака, за інформацією видання «Під прицілом», має такий вигляд: створення скульптурного об’ємного ростового зображення Василя Мойсея, яке буде виконано в бронзі заввишки 2,2 метра, коштуватиме 120 тисяч гривень. Створення барельєфних постатей волинських героїв Майдану та декоративної колони увінчаної українки – 230 тисяч гривень. Зняття форм і формування гіпсових моделей коштуватиме ще 50 тисяч гривень. Відлив у бронзі скульптурної композиції обійдеться в 350 тисяч гривень. Створення стели з граніту – 100 тисяч гривень. Очевидно, решта від суми, яку озвучив міський голова (виходить 150 тисяч гривень), призначена на проектні та підготовчі роботи.

Готуючись зустріти гостей на День міста, мер видав розпорядження, у якому на дев’яти аркушах розписав відповідальних за виконання усіх підготовчих етапів. Передбачено навіть такі зобов’язання: підготувати тексти виступів міського голови – радникові Богдану Гончаруку, забезпечити доставку стільців у місця проведення офіційних заходів – начальниці управління культури Тетяні Гнатів, взяти участь в офіційних заходах – секретарю міськради та заступникам міського голови тощо.

Передсвяткові плани додали найбільше клопотів департаменту житлово-комунального господарства. Комунальників зобов’язали до 21 серпня провести благоустрій усіх центральних вулиць, проспектів та майданів, впорядкувати територію старого міста, меморіалу, усіх парків і скверів, а також – поруч із пам’ятниками й пам’ятними знаками. Окремим пунктом наголосили на «належному стані Центрального ринку та прилеглої до нього території».

Крім того, до 22 серпня наказали прибрати мости і пофарбувати перила, поновити дорожню розмітку і впорядкувати клумби. А ще – не забути про фонтани, освітлення й урни для сміття.

До речі, в переліку передсвяткових прибирань, що визначені офіційним документом, ні слова не сказано про ремонт фасаду приміщення міської ради, проте наприкінці липня такі роботи було проведено.

Кошторис витрат на святкові заходи цього року міська рада склала на 77 тисяч гривень. Основну частину цих грошей – 44 тисячі гривень – витратили на придбання сувенірів і пам’ятних подарунків представникам офіційних делегацій, що завітають на День міста.

Ще 13 тисяч гривень пішло на поліграфію – афіші, запрошення, програми заходів. На вінки й квіти для покладання до пам’ятників передбачили 7 тисяч гривень, на закупівлю «блакитно-жовтих прапорців» (саме так зазначено в тексті розпорядження міського голови, хоча офіційна назва Державного прапора – синьо-жовтий) виділили 5 тисяч гривень, на встановлення техніки для озвучення урочистих заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
олег Показати IP 23 Серпня 2015 12:34
а наші можновладці та депутати не патріоти? чогб з власних кішень не виділити? чи все собі у кишеню?
Лучанин до олег Показати IP 24 Серпня 2016 22:13
А навіщо виділяти з власних кишень,якщо можна виділити з міської казни?
Правда Показати IP 23 Серпня 2015 15:59
"Пир во время чумы..." Уж пробачте, що російською. Цитата з Пушкіна, мовою оригіналу. Чесно, не можу на це все дивитись. Як можна влаштовувати такі гучні свята, коли кожен день десятками гинуть люди в країні? Коли ллється кров і немає тому кінця-краю. Таке враження, що ми всі втратили розум і разом з ним розуміння того, що найвища цінність - це людське життя.
ЦЕНТРОВИЙ Показати IP 23 Серпня 2015 23:50
А де обіцяна гаряча вода?
345 до ЦЕНТРОВИЙ Показати IP 24 Серпня 2015 08:23
В Романюка з Гунчиком вона є
Лучанин до 345 Показати IP 24 Серпня 2016 22:07
Гаряча вода тому що в них бойлери стоять!
Лучанин до ЦЕНТРОВИЙ Показати IP 24 Серпня 2016 22:11
Наприклад котельня, що на Єрошова включили воду 20 серпня(40 квартал)а взагалі на 40 кварталі небуло гарячої води 50 днів(відключили 1 липня).А на яких вулицях нема гарячої води?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus