USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Я від автостанції не залежу», - на Волині водій відмовив дитині у пільговому проїзді. ДОПОВНЕНО

8 Листопада 2016 14:53
Дитину, яка придбала пільговий квиток, водій змусив доплатити 12 гривень за проїзд. Мовляв, він від автостанції не залежить, тому пільговиків не буде возити. Інцидент трапився вчора, 7 листопада, на автостанції Володимира-Волинського.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили очевидці.

«Водій, який здійснює перевезення пасажирів за маршрутом Нововолинськ-Луцьк, час відправлення автобуса з Володимира-Волинського – 17.20, відмовив у проїзді пасажиру пільгової категорії. Їхала дитина з багатодітної сім’ї. Придбала пільговий квиток на автостанції. Але водій змусив дитину доплатити 12 гривень, пояснивши це тим, що він від автостанції не залежить», - коментують очевидці.
Така позиція водія обурила пасажирів. Люди пригрозили, що викличуть поліцію, на що водій відповів: «Викликайте, на мене вже багато таких скарг. Військових я по посвідченню УБД вожу».

Контролер автостанції прокоментувала ситуацію: «Він – приватний перевізник, він не переживає за свою посаду».

Як прокоментував ІА Волинські Новини директор департаменту інфраструктури та туризму ОДА Іван Мирка, грошей на пільгові перевезення держава не виділила. Управління соцзахисту договори з перевізниками не заключило.

На запитання, чи мав водій право вимагати кошти з дитини, посадовець відповів: «ми розглядаємо скарги і вживаєм заходів по кожному окремому випадку. Через такий стан речей у нас відповідно є великі юридичні перепони, аби карати перевізників».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Дурачкам Показати IP 8 Листопада 2016 15:40
Вони кохаються, а ти повинен працювати. Що держава може гарантувати , коли за весь час існування країни цій категорії пільговиків не було повернуто жодної гривні. Для особливо тупих -ЖОДНОЇ. Хватить скиглити йдіть працювати. Країна дураків і пільговиків. Вибачте забув ще є і брехливі нероби депутати які дурять довірливих що вони вже компенсували. Тільки забули дурачкам повідомити що саме. Ну і на кінець для особливо хворобливої публіки. Чому право на пільговий проїзд багатодітних повинне бути вище за право водія працювати в гідних умовах?
Для упорих до Дурачкам Показати IP 8 Листопада 2016 16:06
Якщо вам не подобаються умови або зауваження пасажирів можете завжди змінити фах, прибирання вулиуь саие те для вас, чисте повітря, ніяких скарг і саме головне гідні умови праці, жилетку вам завжди видадуть. А якщо взявся вже возити людей то в першу чергу запомни, що ти перевозиш людей а не скот.
Жлобам до Дурачкам Показати IP 8 Листопада 2016 17:20
Таких перевізків як ти потрібно позбавляти ліцензій. Працюєте по "чорному" доходи приховуєте в бюджет не платите. Кричите про свої права а про обов'язки забуваєте
нелучанин до Дурачкам Показати IP 8 Листопада 2016 17:29
постав касовий апарат, вибивай пільгові білети і до органів влади за компенсацією. відмовляють - в суд. не подобається - займись чимось іншим.
Вадим до Дурачкам Показати IP 8 Листопада 2016 17:54
Таких жлобів перевізників як ти потрібно позбавляти ліцензій. Ти добре знаєш про свої права а про обов'язки забуваєш. Працюєш по "чорному" доходи не обліковуєш і в бюджет не сплачуєш. Хто тобі дав право позбавляти інших людей іх законних прав на пільговий проїзд
Лучанин до Дурачка до Дурачкам Показати IP 8 Листопада 2016 18:41
коментар було видалено
Victor Показати IP 8 Листопада 2016 16:17
Даного перевізника притягнути до юридичної відповідальності за порушення Законів України, та позбавити водійських прав пожиттєво.
до шмирки Показати IP 8 Листопада 2016 16:45
скільки відкату дістаєш на тендерах ?
нелучанин Показати IP 8 Листопада 2016 16:55
всі скарги на перевізників - до Управління Укртрансбезпеки у Волинській області (43020, вул. Зв’язківців, 1Б, м. Луцьк, Волинська область
Окс Показати IP 8 Листопада 2016 17:38
Моя дитина навчається в Торчинському ліцеї. Щодня мусить їздити на навчання і назад, бо професійно займається греблею на байдарках та каное. Має посвідчення багатодітної сім'ї. І вимушений платити туди і назад 24 грн. Крім того завезла довідку, що сім'я малозабезпечена, на безкоштовне харчування. Всеодно за харчування платить. Говорила з водіями, вони кажуть, що наше посвідчення в них не проходить, бо видане Луцькою міською радою, а треба, щоб було виданне районною. Пішла в облдержадміністрацію, там сказали, що грошей на пільгові перевезення держава не виділила. Пішла до Григоренка, той відповів, що "ти ж знаєш, що в нас все робиться через ...опу". А як щодо дотримання Закону України від 19.05.2009 №1343-VI?
Людмила до Окс Показати IP 8 Листопада 2016 18:08
Закон потрібно виконувати всім.А інші інструкції немають сили. Діти не отримують грошей.Могли пенсіонери з пенсії частково платити, щоб зберегти транспортну структуру. А якби дитина не мала грошей, то що ночувати на автостанції?
Багатодітна...малоза Показати IP 8 Листопада 2016 18:51
Чому я ( не держава, а я персонально) і ще мільйони такий як я, мають платити зі своїх податків так званим багатодітним, у яких статева нестриманість взяла гору над життєвим розрахунком і здоровим глуздом? Накліпали дітей, а тепер їм всі винні. Малозабезпечена? Забезпечуй багато. Є руки, ноги, голова? Працюй цілодобово задля своїх дітей!
Люда до Багатодітна...малоза Показати IP 11 Листопада 2016 14:01
Кожен судить по собі. Це у вас напевно "бешенство матки" і не вистачає жердбця. Бо щоб завагітніти, часто кохатися не потрібно, 1 раз хватить, це вже і діти знають. Тільки ж не всі хочуть з дітьми морочитися, аборти робите і далі жеребців шукаєте.
Анонім Показати IP 8 Листопада 2016 19:06
Скоро у нас всі стануть пільговиками, всім на всі випадки життя дадуть субсидії! Ну, нехай не всім, а для 70-80% населеня. От тільки хто тоді буде надавати послуги? Щедрі в нас керманичі, але не ефективні і не раціональні в своїй роботі. Через таку "щедрість" часто страждають як надавачі послуг, так і споживачі послуг. Получається, що верхи не можуть керувати по-новому, а низи не можуть жити по-старому!
Іван Показати IP 8 Листопада 2016 19:27
Грошей на пільгові перевезення держава не виділила. Управління соцзахисту договори з перевізниками не заключило. І в чому водій винний?Тільки тому, що він вчинив по закону, а не по совісті? Кожний день мабуть задомбують пристарілі маразматічкі, тому і совість пропала..
Громадянин до Іван Показати IP 8 Листопада 2016 20:23
Прочитай КУАП стаття 133
Дурачкам 2 Показати IP 8 Листопада 2016 20:30
Прочитав коментарі деяких дописувачів та змушений відповісти. Ніколи не був повязаний з транспортом. Хіба що як водій, тому вашу жовч прибережіть для себе. З таким рівнем інтелекту та такою кількістю граматичних помилок боюсь, що вам не довірять навіть мітли не кажучи вже про світлоїдний жилет. Відповім коротко, бо боюсь що і дописувач Вадим не розуміє складнопідрядних речень. Хіба дитина винувата, що в неї мати дурнувата ( для особливих інтелектуалів перекладаю на зрозумілу: держава дурить всіх, в першу чергу ,пільговиків, то чому крайні перевізники?).
Розумашечкам Показати IP 8 Листопада 2016 20:41
Якби той закаканий водій платив податки з чесно проданих квитків, то й говорити не було б про що. А так за грошима, субсидіями і пенсіями до держави. А податок платити в тій державі, - дуля з маком
Для розумашки Показати IP 8 Листопада 2016 21:39
Почитайте уважно коментарі, якщо пасажир то не скотина, а якщо - водій, то какашка, за Вашим коментарем. Здається, що всюди люди різні, як водії, так і пасажири. Всі в більшості хочуть працювати в законний спосіб. Не пересмикуйте, бо мова тут йде про те, що не створені умови для такої роботи. Хтось хоче бути хитрішими - пільговики, а хтось дурнішим - перевізники. В першу чергу повинна не дурити держава по пільговикам, а тоді податкосплачювачі будуть змушені платити сповна податки, а не навпаки, як Ви пропонуєте.
Анонім до Для розумашки Показати IP 8 Листопада 2016 22:24
Які умови потрібні, шоб в маршрутці видавали квитки? Потрібно, щоб приїхав президент чи про це персонально сказав Голова Верхрвної Ради? Для вас секрет, що в Луцьку за день мершрутки перевозять десятки тисяч пасажирів і сотні тисяч гривен, з яких не платиться ні копійки податків осідають в кишенях перевізників. Далі перевізник іде в міську раду і каже, що мало пасажирів, рейси не окуплюються і немає прибутку значить потрібно підіймати ціну на перевезення. Далі міськрада йде на щустріч своєму перевізнику , підніміє ціну і законослухнянмй житель Луцька, який справно платить податок зі своєї зарплати викладає за проїзд у маршрутці уже не три, а чотири гривні. Далі знову по кругу - волій не видає квиток і не сплачує податок - у державну кащну не надхолять гроші - і немає чим заплатити за пільговиків, а спритний водій-перевізник набиває собікишені і качає права перед дітьми, бо знає, що наказати його немає кому, оскільки ті, хто його мали б наказати кормляться з його відкатів ща маршрут. От якось так. Круговорот какашок у природі.
Дурачкам 3 Показати IP 9 Листопада 2016 07:43
Будь яка послуга повинна мати ціну, якщо ж ні то наступає соціалізм і масова деградація що ми і спостерігаємо читаючи коментарі.Аноніму ще раз повторюю: визначсіться з базовими основами марксистського вченння яке судячи з коментарів вам близьке. Що є первинне , а що похідне,
свідомий Показати IP 9 Листопада 2016 08:02
Звичайно держава не права що бо не виділила кошти але така ситуація існує не перший рік і виборюючи ліцензію перевізник прекрасно знав про всі пільгові категорії громадян визначені законом які йому доведеться перевозити знав і про ситуацію з компенсаціями але чомусь вперто добидобивавсь того маршруту навіщо щоб потім злість зганяти на і так знедолених пенсіонерах дітях інвалідах. Якщо йому так тяжко й невигідно то чого ж возить хай відмовиться в нас ринкова економіка прийде інший який буде працювати у відповідності до закону і совісті
Всім! Всім! Всім! Показати IP 9 Листопада 2016 08:23
Народе! Країна починається з кожного з НАС! Про що можна говорити далі??? На жаль, в такий нелегкий для кожного час досить часто спостерігається не контрольована агресія, злість, ворожість, але не по адресу!!! Навіщо воювати з дітьми, які є, можливо, нашим позитивним майбутнім! Ніхто, в таких випадках не думає, на крок уперед. Чому??? Яку ми творимо державу? За що воюємо? За нахабність перевізників, які воюють з дітьми, тому що вони ще не можуть захистити себе. Попробували б висадити чи нагрубити б дорослому пільговику???? Без поліції та "розборок " на вищому рівні не обійшлося...... (Повідомлення, до речі, стосується і перевізників Горохівського АТП). Шкода, що ця тема, вже неодноразово піднімається на розголос, але на цьому все закінчується! Шановні дорослі, давайте свої проблеми вирішувати по дорослому, а не прикриватися дітьми. Для перевізників: якщо ти взявся виконувати певні зобов'язування у цій країні, то будь ласка слідуй цим законам та правилам. Не подобається - змінюй! Не можеш - відмовся! Але будь людиною!!!!
Дурачкам 4 Показати IP 9 Листопада 2016 10:10
Скільки емоцій, яка патетика. Але не вірю. Так легше жити. Ви вже визначили ворогів-це перевізники. Дай таким волю завтра почнуть будувати концентраційні табори. Ще раз повторюю будь- яка послуга повинна оплачуватися.
Небайдужий Показати IP 24 Серпня 2018 15:27
Шановні водії коли ви йдете працювати у цій сфері ви повинні враховувати усі ризики! І ви їх враховуєте!!! Ви працюєте в сфері обслуговування і найвищою цінністю у вас має бути людина, пасажир і не варто за копійки принижувати і опускатися до такого рівня самому! Якщо за 12 грн ви вважаєте можна образити дитину і ще тут писати коментарі ! Тоді не знаю де мораль і совість! Чому немає претензій немає до автостанції до органів влади! Звичайно дитину, бабцю простіше принизити! Висновки за Вами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus