USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як кредитуватимуть селян Волині

19 Вересня 2014 14:44
Депутати обласної ради рекомендують внести зміни у програми агропромислового розвитку, аби волинським селянам давати тривідсоткові кредити для будівництва міні-доїльних залів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики сьогодні, 19-го вересня.

На розгляд профільної комісії внесли проект рішення «Про затвердження Порядку надання та використання коштів обласного бюджету на реалізацію обласної цільової Програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі «Власний дім» на 2012-2017 роки». Згідно з ним, кредит до 200 тисяч гривень хочуть давати тим, хто має 10 і більше корів та фермерським господарствам. Виплатити його люди мають упродовж семи років.

«У нас в області є 28 сімей, які мають 10 і більше корів. Із них уже три родини висловили такі бажання щодо отримання кредиту під 3% і двоє представників фермерських господарств. Хто має до 100 корів, теж просять кредит», - доповіла заступник начальника департаменту агропромислового розвитку ОДА Людмила Петриканин.

Члени профільної комісії схвалили таку ініціативу й рекомендують депутатам облради його затвердити.

Щодо програм підтримки, то голова облдержадміністрації Володимир Гунчик зауважив, що їх треба реформувати.

«Ми повинні групувати програми, а не ділити їх на частини, бо так результат низький. Так, на наступний рік, ми повинні їх об’єднати. І коли буде одна програма розвитку АПК, яка поділена по розділах, вона стане існуючою і дієвою. Тоді й контроль за її виконанням буде легше організувати», - додав губернатор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus