USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Які пільги матимуть безробітні волинські екс-нардепи

14 Листопада 2014 08:16
Добігає до кінця каденція депутатів Верховної Ради, які були обрані у 2012 році. Ще кілька тижнів і вони або стануть безробітними, або повернуться на свої старі робочі місця.

Втім, народні депутати - не прості громадяни України, які при звільненні з роботи отримують лише трудову книжку та розрахункові. Колишні нардепи отримують ще й ряд пільг.

До нового парламенту не потрапило сім народних депутатів, яких називали волинськими це - Адам Мартинюк, Григорій Смітюх, Катерина Ващук, Анатолій Вітів, Євген Мельник, Валерій Черняков, Ярослав Федорчук.

На надто великі пільги та привілеї ці екс-депутати розраховувати не можуть. Але все ж ціла глава у Законі України «Про статус народного депутата» гарантує трудові права нардепів після припинення їх повноважень.

Як тільки запрацює нова Верховна Рада, народним депутатам попереднього скликання присвоять перший ранг державного службовця. До речі, звання народного депутата із зазначенням порядкового номера скликання Верховної Ради України зберігається за ним довічно.

Безробітні народні депутати мають повне право повернутися на переднє місце роботи, а в разі неможливості такого повернення їх зараховують до резерву кадрів Головного управління державної служби України.

За колишніми народними депутатами зберігається безкоштовне медичне обслуговування у тих закладах охорони здоров’я, до яких він був прикріплений у період виконання депутатських повноважень.

І навіть по смерті депутата держава не перестає про нього піклуватися. За кошти місцевих органів виконавчої влади депутата, незалежно від того, депутатом якого скликання він був, - ховають.

Якби народні обранці весною не внесли зміни до Закону України «Про статус народного депутата», то пільг вони б мали значно більше та ще й весь рік отримували б солідне грошове забезпечення.

Раніше депутати, строк повноважень яких закінчився і які не знайшли нової роботи, мали право ще цілий рік отримувати матеріальну допомогу в розмірі зарплати з урахуванням усіх доплат і надбавок. Якщо ж і після того, як рік минув, безробітний екс-нардеп не працевлаштувався, то йому й надалі, до моменту його виходу на пенсію, мали виплачувати з держбюджету компенсацію в розмірі 50% від колишньої зарплати. Єдина умова: трудовий стаж мав становити не менше 25 років для чоловіків і 20 – для жінок.

Ну, а оскільки зарплата в нардепів навіть нині є врази більшою від мінімальної, яку отримують більшість українців, то на солідні розрахункові народні обранці все ж можуть сподіватися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
справедливість Показати IP 14 Листопада 2014 09:03
Скільки можна кормити ДАРМОЇДІВ? Особливо комуняк, які пограбували країну після розвалу СеРеСеР - забрали всі заощадження в людей з ощадкнижок, збагатилися, а тепер нехай "свої" повертають пенсіонерам, особливо Лугандонським і Даунбаським, щоб ті не вимагали в України..
пільга Показати IP 14 Листопада 2014 09:53
А Вітів досі без віщої освити, ніде не працюючи і так на халяву буде забезпечений? Це що таке? Це держава???
освіта до пільга Показати IP 14 Листопада 2014 10:04
Вища освіта розуму не додає. Розум - це категорія вроджена. Якщо є розум, то можна здобути ЗНАННЯ.
пільга до освіта Показати IP 14 Листопада 2014 10:30
Так у тому і справа, що там ні одного ні другого!:)
Вася до пільга Показати IP 14 Листопада 2014 10:51
У нас вже двірники вищі освіти мають і що чистіше стало? Он Порох теж має вищу, а що розумний президент - ні - д*біл!
А.П. Чехов Показати IP 14 Листопада 2014 11:24
"Образование развивает все человеческие качества - в том числе и глупость." (с)
Шацьк Показати IP 14 Листопада 2014 11:32
А що нашого телепня- Комуняку Деиедюка забули?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus