USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З волинського заводу, який хочуть визнати банкрутом, стягують мільйон

10 Січня 2014 12:29
З Горохівського цукрового заводу через суд стягують майже мільйон гривень ПДВ.

Так, Нововолинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління Міндоходів у Волинській області звернулася до Волинського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Публічного акціонерного товариства «Горохівський цукровий завод» про стягнення з рахунків платника у банках податкового боргу в сумі 987927,87 гривні. Про це повідомляє «Під прицілом».

ПАТ «Горохівський цукровий завод» не сплачує належні суми податків та зборів в установлені законом терміни, - йдеться у повідомленні.

До слова, протягом останнього сезону завод не працював. Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що підприємство хочуть визнати банкрутом. Для кого завод представляв і представляє бізнесовий інтерес, йшлося у матеріалі «У чиїх бізнесових планах банкрутство цукрового заводу на Волині?» та ще раніше – у матеріалі «Куди зникли три великі волинські заводи?».

Нагадаємо, Горохівський цукровий завод, який належить до сфери бізнесових інтересів депутатів Верховної Ради України - братів Юрія та Валерія Келестиних із Рогатина Івано-Франківської області, є боржником. Державний ощадний банк прагне визнати завод банкрутом через суд.

«Лихоманити» підприємство почало з осені 2012 року, коли раптом забракло коштів, аби вчасно профінансувати енергетичні потреби. З'явилася заборгованість із виплати людям нарахованої впродовж переробного сезону зарплати, що, як і начебто не до кінця здійснені платежі за здану цукросировину, породили тривожні чутки про цілком можливу його ліквідацію.

Що стосується податкового боргу, то з матеріалів справи вбачається, що за відповідачем рахується податковий борг на загальну суму 987927,87 гривні, та включає в себе заборгованість по земельному податку з юридичних осіб в сумі 24394,91 гривні, за спеціальне використання води в сумі 3890,89 гривні, по платі за користування надрами в сумі 157,51 гривні, по екологічному податку в сумі 15017,06 гривні та з податку на додану вартість в сумі 944467,50 гривні.

Нововолинською об'єднаною державною податковою інспекцією вже вживались заходи щодо стягнення податкового боргу, однак, це не призвело до погашення податкового боргу.

В результаті Волинський окружний адміністративний суд позов задовольнив повністю і постановив стягнути з ПАТ «Горохівський цукровий завод» податковий борг у повному обсязі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
горохівський Показати IP 10 Січня 2014 15:29
А ті брати Килаві, чи як їх там, приклали свої брудні руки до будівництва цього заводу!? Чи вони лежали в пелюшках коли завод будувався і бігали з паяльниками і чорними шапочками по ринках, коли він нормально працював, виробляв продукцію і давав роботу людям!? Скільки вже можуть ці прокляті гребти під себе, невже ніколи на них не знайдеться управи!? Якщо не знайдеться управи людської, є ще управа Божа, ще їх дістануть прокльони жителів селища, тих упирів мордатих лемківських.
Я Показати IP 10 Січня 2014 20:57
Заборгованість на заводі почалася осінню 2012 року, коли ті кляті Калестини , які понаробляли своїх різних фірм, почали прямо з конвеєра забирати цукор та вивозити його із заводу. Притулюк А. будучи маріонеткою їм нічого не казав, бо кормився нормально з їхньої руки разом з головним бухгалтером. Чи можна на саму зарплату купити машини та понавистроювати будинків, як вони обоє зробили, при тому що по заводу існувала заборгованість по зарплаті. Прокуратура району та податкова інспекція на його походеньки закривала очі, а точніше він їм їх зацукрував. Чого ж тоді ці всі заборгованості появилися тільки зараз, коли помінялося керівництво у прокуратурі району та змінилася структура податкової. Порушили якусь там справу по заборгованості. Притулюк А. пішов із заводу, а коли помер виконуючий обовязки директора заводу Пущало М.І., то ту справу закрили , а всі рейси перевели на нього. Хоча всі заборгованості виникли ще до його керівництва. На сьогодні щоб виконувати рішення суду почнуть завод помалу вирізувати на металолом. Адміністрації це все до одного місця. було добре, коли завод платив податки в бюджет району, а зараз і так наступає пакращення. саме більше у цій ситуації шкода людей-працівників та жителів селища Марянівка.Селище становиться забитим селом де ніщо не працює і не приносить прибуток, а на 20 підприємцях далеко не виїдеш. Слава Україні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus