USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У чиїх бізнесових планах банкрутство цукрового заводу на Волині

4 Грудня 2013 20:30
Нетрища - саме так називають своє селище жителі Мар’янівки, що на Горохівщині. Свого часу, в Мар’янівці, окрім декількох дрібних підприємств і залізничної станції «Горохів», діяли потужний плодовоконсервний та сирний заводи. Гірку долю цих підприємств має усі шанси повторити Горохівський цукровий завод. Підприємства стоять, а люди в пошуках роботи їдуть за сотні кілометрів від дому, інформує ТРК «Аверс».

Ще на початку 90-их селище Мар’янівка вважалося прогресивним та промисловим. Робітнича слава не лише району, а й області трималася на трьох заводах - плодоконсервному, сирному та цукровому. На місці цих руїн, колись функціонував Горохівський плодовоконсервний завод обласного споживчого товариства. Облспоживспілка утримати його від розвалу не змогла. А Горохівський сирзавод, введений в експлуатацію трохи більше як два десятки років, тоді вважався найсучаснішим. Був оснащений новітнім устаткуванням. Через скорочення виробництва молока у 90-их опинився у скрутному становищі. Рятувати підприємство зголосилося Товариство з обмеженою відповідальністю «Континіум», яке тісно повязане із постаттю відомого волинського бізнесмена та політика Ігоря Єремеєва.

Новий власник сирзаводу - перетворив це підприємство на звичайний молокоприймальний пункт від Ковельського молокозаводу. У 2008-му звідси звільнили усіх працівників. Мар’янівці бідкаються, мовляв, така ж гірка доля очікує і завод, який понад півстоліття підсолоджував життя не лише волинян. Із трьох потужних підприємств один лише Горохівський цукровий завод лишався на плаву.

Сьогодні ВАТ «Горохівський цукровий завод», який належить до сфери бізнесових інтересів депутатів Верховної Ради України - братів Юрія та Валерія Келестиних із Рогатина Івано-Франківської області, є боржником. Державний ощадний банк прагне визнати завод банкрутом через суд. Можливо, все відбувається згідно з схемою і хтось із олігархів уже поклав око на цукроварню? Поки це лишається невідомо. Так як і реакція керівництва району на зупинку заводу. Ані селищного голови, ані голови райдержадміністрації, ані їх заступників на робочому місці ми не застали. Отож попросили прокоментувати ситуацію у Мар’янівці по телефону.

Голова Горохівської РДА Жанна Савчук на всі спроби поговорити знаходила відмовки, мовляв, зайнята, або ж у лікарні. Тож поки тамтешня влада уникає розмов про занепад селища, люди згадують ті часи, коли в пошуках роботи їм не доводилося покидати навіть межі населеного пункту: «Взагалі та Мар’янівка оніщала, колись так весело було, стільки заводів працювало і маслозавод, і плодовоконсервний, і хлібозавод, хлібоприймайльний пункт. А зараз все порозгачували… Люди тут ніде не працюють, хто по заробітках, хто до Луцька їздить. Десь по заграницях їдуть люди, заробляють гроші, на будівництві».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Я Показати IP 4 Грудня 2013 21:58
Нікому цей завод зараз не потрібний. Коли працював, то Жанка все його хвалила, бо могла прикрити свою задницю по лінії надходжень до бюджету району. Притолюку різні грамоти і медалі вручали. Коли завод став, то до нього нікого немає ніякого діла. Вияснилося, що вже протягом довгих років за заводом рахуються десятки мільйонів боргів. За що ж давали грамоти та премії директору та головному бухгалтеру. Скільки було перевірок, але все відкуплялися, бо чого ж до цього часу не порушили відносно них кримінальних справ? А якщо і порушили справу відносно Притолюка, то після смерті Пущала М.І. який дійсно переживав долею заводу та людей які на ньому працюють, справу бігом закрили а всі гріхи переписали з Притолюка на покійного. Як їм не стидно за це все перед світлою памяттю перед покійним. Притолюк завод розвалив до кінця, а всі вигідні обєкти нерухомості поскуповлював на підставних осіб, в тому числі і своїх дочок та зятя, кі там заоаз починають керувати. А Жанна нікому нічого про завод не розкаже, бо сама його у свій час нормально подоїла, а зараз тим більше крісло під нею гаряче, і думає за себе, а не за район.
МАКС Показати IP 5 Грудня 2013 08:42
Вітів, Шиба, Гузьо і Ко - захистіть народ. Слабо?
Я до МАКС Показати IP 8 Грудня 2013 06:58
А то не язиком чесати як вони вміють, або свох кишені набивати. Це треба конкретно напрягтися і щось вирішити не в своїх інтересах, що вони не вміють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus